Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: 12 tipov na filmové novinky: Duna opäť otvorí bránu do sci-fi sveta, obdobie mečiarizmu vo Vojne policajtov aj oscarový favorit či nová marvelovka

Zimné prázdniny

Traja ľudia, ktorí by za normálnych okolností vedľa seba nevydržali ani minútu, musia spolu stráviť celé vianočné sviatky. Niekedy však stačí, aby sa lepšie spoznali, a zrodí sa niečo výnimočné. Profesor Hunham (Paul Giamatti) je človek, ktorého by za učiteľa nechcel žiadny normálny študent. Mrzutý samotár hlboko pohŕda každým, kto nezdieľa jeho svetonázor. Mladý Angus (Dominic Sessa) je študent, ktorého by žiadny normálny profesor nechcel vo svojej triede. Magnet na problémy, rebel bez príčiny, ničiteľ a narušiteľ školských pravidiel.

Títo dvaja zostanú počas vianočných prázdnin na univerzitnej pôde, pretože ani jeden z nich nemá kam ísť. „Svätú“ trojicu dopĺňa školská kuchárka Mary, ktorá nie je vianočne naladená, pretože sa práve dozvedela, že jej syn zahynul vo vojne vo Vietname. Šanca na to, že si k sebe tieto tri osamelé duše nájdu cestu, je takmer nulová. Oscarový Alexander Payne (Bokovka) nakrútil výnimočný film o zrode nečakaného priateľstva.

Bob Marley: One Love

Film zachytáva najzaujímavejšiu časť života jednej z najväčších hudobných ikon 20. storočia. Oslavuje muža, ktorý miloval slobodu, Jamajku a predovšetkým hudbu reggae. „Ako natočiť film o niekom, o kom si každý myslí, že ho pozná? Pre mňa nebol ani tak dôležitý scenár filmu, ale práva na Marleyho piesne, a teda možnosť mať ich vo filme. Sú kľúčom k pochopeniu jeho neuveriteľného života,“ hovorí režisér Reinaldo Marcus Green, ktorý potvrdil svoj talent na nakrúcanie silných životopisných filmov už filmom Kráľ Richard, ktorý bol nominovaný na Oscara. Bob Marley bol podľa neho úplne iná disciplína.

Argylle: Tajný agent

Matthew Vaughn, tvorca úspešnej série Kingsman, prichádza s ďalšou akčnou jazdou plnou zvratov, prekvapení a neodolateľného humoru. „Argylle vás určite prekvapí,“ hovorí o svojom filme Vaughn. „Diváci, ktorí naň pôjdu do kina, budú mať určité očakávania na základe mojich filmov, ktoré videli. Myslím, že ich určite naplníme, ale môžem im sľúbiť, že ich čaká oveľa viac,“ dodáva režisér. Film sa môže pochváliť hviezdnym obsadením, v ktorom sa okrem Henryho Cavilla v úlohe tajného agenta a Johna Ceny jeho partnera predstavia napríklad Samuel L. Jackson a Bryan Cranston či populárna speváčka Dua Lipa.

Tancuj Matylda

Príbeh úspešného právnika a jeho syna, ktorých mama a stará mama trpí Alzheimerovou chorobou. Nová situácia im prevráti život hore nohami a všetci traja si budú musieť nájsť cestu k sebe navzájom a možno aj každý z nich k sebe samému. Vo filme plnom dojatia a smiechu sa prvýkrát pred kamerou stretli Karel Roden a Regina Rázlová. Vo vedľajšej úlohe sa predstaví aj slovenská herečka Zuzana Kanócz. Viac o filme si môžete prečítať tu.

Franta mimozemšťan

Sme vo vesmíre sami? Čo ak sú medzi nami mimozemšťania? Rudolf Havlík, režisér úspešných komédií Po čom muži túžia a Ostrov, posiela hrdinov malej moravskej dediny na pátranie po záhade vo svojej novej komédii Franta mimozemšťan. Na pozadí mierne absurdného príbehu si pohráva so situáciami, ktoré nevieme vysvetliť, možno sa ich bojíme, ale musíme nájsť spôsob, ako sa s nimi vyrovnať. V hlavných úlohách sa predstavujú Jakub Prachař, Tereza Ramba, Jiří Langmajer, Filip Březina, Vasil Fridrich, Erika Stárková a Kateřina Marie Fialová. Viac o filme si môžete prečítať tu.

Matka na úteku

Aj tá najlepšia matka niekedy potrebuje pauzu. Hlavná hrdinka Sylvie (Petra Hřebíčková) má lásku, rodinu, manželstvo a dobrú prácu. Je pracovitá a zodpovedná, preto sa na ňu ostatní spoliehajú. Ale… Zrazu má chuť od všetkého utiecť a zobrať si oddychový čas. „Skorokomédia“ Matka na úteku je o rodine, láske a priateľstve. Okrem Petry Hrebíčkovej sa vo filme predstavia Lenka Vlasáková ako kamarátka Anna, Jana Švandová ako mama hlavnej hrdinky a Jaroslav Plesl ako jej manžel. Viac o filme si môžete prečítať tu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Duna #film Vojna policajtov #Madame Web #Chudiatko