Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto predsa veľmi dobre poznám! Poviete si, keď uvidíte trailer „skorokomédie“ Matka na úteku

Tvorcovia nového českého filmu predstavujú trailer.

27.12.2023 06:00
Matka na úteku Foto:
Jana Švandová a Petra Hřebíčková na zábere z filmu Matka na úteku.
debata

Sylvie má lásku, rodinu, manželstvo a dobrú prácu. Je pracovitá a zodpovedná. Všetko zvládne a preto sa na ňu ostatní spoliehajú. Ale… Zrazu cíti, že sa jej život rúca pod rukami a ona už to ďalej nevydrží.

Petra Hřebíčková a Bob Klepl na zábere z filmu... Foto: Bontonfilm
Matka na úteku Petra Hřebíčková a Bob Klepl na zábere z filmu Matka na úteku.

„Našou ambíciou bolo, aby si diváci a diváčky mohli povedať: Toto predsa veľmi dobre poznám. Niečo podobné sa stalo aj mne, mojej kamarátke, nášmu spoločnému známemu… Matka na úteku je skorokomédia. Prečo? Pretože život nie je len o zábave, ale s láskou, priateľstvom a humorom je oveľa krajší,“ hovorí tvorivé kvarteto v zložení scenáristka Uljana Donátová, režisérka Hana Hendrychová a producentky Svatka Peschková a Nela Schlaichertová. Filmová novinka Matka na úteku bola nakrútená podľa knihy Uljany Donátovej s názvom Matka v trapu.

klamstvo, maštalír, horváthová, Čítajte aj Najlepšie slovenské seriály roka 2023: Tieto kúsky rozhodne nie sú hanbou. Súhlasíte?
Petra Hřebíčková na zábere z filmu Matka na úteku. Foto: Bontonfilm
Matka na úteku Petra Hřebíčková na zábere z filmu Matka na úteku.

V príbehu filmu má hlavná hrdinka (Petra Hřebíčková) chuť od všetkého utiecť, zobrať si oddychový čas, aby popremýšľala o tom, ako dať veci opäť do poriadku. Ale predovšetkým musí dať do poriadku sama seba. Kam by sa však mohla ukryť? Kde nájde kamarátku, ktorá jej uvarí medovkový čaj, vypočuje ju a nebude sa jej na nič pýtať?

Je to šťastná náhoda alebo osud, že Sylvie stretne práve v tejto chvíli Annu (Lenka Vlasáková)? Na prvý pohľad tvrdú ženu, ktorú nič nevyvedie z miery. Ale aj ona potrebuje kamarátku. Len o tom ešte nevie…

priatelia, Čítajte aj Seriálová spomienka na Chandlera a nielen to: Toto sú klasiky, ktoré nikdy neomrzia
Petra Hřebíčková a Lenka Vlasáková na zábere z... Foto: Bontonfilm
Matka na úteku Petra Hřebíčková a Lenka Vlasáková na zábere z filmu Matka na úteku.

A potom je tu Sylviina mama Regina (Jana Švandová), ktorá má vždy poruke nejakú kritickú poznámku, najmä keď ide o Sylviinho manžela Tomáša (Jaroslav Plesl). Podľa nej nie je ani vhodným manželom pre Sylviu, ani vhodným otcom pre Sylviine deti. A ako zať je… absolútne neznesiteľný.

Pripomína vám to niečo? Skorokomédia Matka na úteku je o rodine, láske a priateľstve a možno tak trochu aj o vás! Nový český film Matka na úteku príde do slovenských kín 29. februára 2024. Tvorcovia teraz predstavujú prvé zábery z filmu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #české filmy