Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prachař a Ramba opäť spolu pred kamerou. V uletenej komédii o nečakanej návšteve z kozmu

Vesmírna komédia Franta mimozemšťan príde do kín začiatkom budúceho roka.

22.11.2023 06:00
Franta mimozemšťan, Jakub Prachař, Tereza Ramba Foto:
Tereza Ramba a Jakub Prachař ako manželia v komédii Franta mimozemšťan.
debata

Sme vo vesmíre sami? A čo ak sa náhodou niekto cudzí ocitne medzi nami? Rudolf Havlík, režisér divácky úspešných komédií Po čom muži túžia a Ostrov, vysiela vo svojej novej komédii hrdinov z malej moravskej obce do pátrania po veľkej záhade. Ústrednú dvojicu tvoria opäť Jakub Prachař – tentokrát v netradičnej dvojrole – a Tereza Ramba ako jeho žena. Vesmírna komédia Franta mimozemšťan príde do kín 15. februára 2024, tvorcovia predstavujú trailer a zábery z filmu.

Ya Çok Seversen Čítajte viac TV Doma v roku 2024: Až tri nové turecké seriály a romantické filmy plné lásky a veľkých emócií

Pokojný život v malej moravskej dedinke narušia zvláštne úkazy. Amatérsky astronóm Blažej (Filip Březina) je presvedčený, že prišla návšteva z kozmu. Nikto mu však neverí. Starosta Picek (Vasil Fridrich) má veľa práce s dotáciami a tunajšia policajtka Marková (Erika Stárková) rozbieha pátranie po ukradnutej cisterne.

Prečo sa však sused Franta (Jakub Prachař) správa zrazu tak zvláštne? Ako by ho niekto vymenil! Celá dedina síce tvrdí, že Franta bol vždy tak trochu akoby z inej planéty, ale jeho aktuálne správanie sa je veľa aj na jeho ženu Boženu (Tereza Ramba). Vo chvíli, kedy sa v dedine objaví Rebeka (Kateřina Marie Fialová) a v jej pätách generál Sokol (Jiří Langmajer), rozhodnú sa miestni záhadu rozlúštiť. Po svojom! Ďalej vo filme hrajú Leoš Noha, Petra Hřebíčková, Petr Vančura, Oldřich Navrátil, Pavel Kikinčuk a Jan Teplý ml.

Zábery z filmu Franta mimozemšťan Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Jakub Prachař si v komédii Franta mimozemšťan...

Komédia Franta mimozemšťan sa na pozadí ľahko absurdného príbehu pohráva so situáciami, ktoré nevieme vysvetliť. Možno sa ich aj bojíme, ale musíme nájsť spôsob, ako sa s nimi vysporiadať. Jakub Prachař sa zhostil dvoch postáv – reálneho Frantu a mimozemšťana Franťana. Majú niečo spoločné? „Je tam určitá podoba. Ale inak sú úplne odlišní, pretože mimozemská civilizácia na rozdiel od tej našej nepije alkohol. Franta pije alkohol. A rád,“ hovorí herec.

„Výkony všetkých hercov sú naozaj skvelé. Som z nich nadšený a Jakub je úplne fenomenálny,“ vyjadruje spokojnosť režisér Rudolf Havlík. Zároveň dodáva, čo môžeme od komédie očakávať: „Mám veľmi rád sci-fi filmy. Vždy ma bavili, vyrastal som na E. T. mimozenšťanovi a na všetkých ďalších, ktoré potom prišli. A tým, že mám rád aj komédiu a humor, rozhodol som sa, že to moje obľúbené sci- fi skúsim poňať humorným spôsobom, ktorý je mi blízky. Myslím si, že od nášho filmu sa dajú očakávať najmä humor a situácie, ktoré pramenia z toho, čo by bolo, keby mimozemšťan omylom pristál v Česku namiesto v Amerike. Čo je už samo o sebe zábavné. Akonáhle som začal písať a vykresľovať české reálie, charaktery a to, akým spôsobom sa správame k sebe samým a k prírode, aj k mimozemšťanom, tak sa mi to zapáčilo. Vďaka tomu môžeme od Frantu mimozemšťana očakávať zábavu a vtip.“

Pozrite si trailer:

Komédia Franta mimozemšťan vznikla v produkcii spoločnosti Fénix Film, koproducentmi sú Flamesite, Solid Enterprise a Valéria Kubková. Nakrúcanie prebiehalo v stredočeskej obci Sýkořice, v Prahe, Brne a jeho okolí. Do kín komédiu uvedie 15. februára roka 2024 distribučná spoločnosť CinemArt SK.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Jakub Prachař #Rudolf Havlík #Tereza Ramba