Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Je to definitívne potvrdené. Premiéra ďalšieho napäto očakávaného filmového hitu sa odkladá

Kvôli štrajku v Hollywoode sa posúva premiéra ďalšieho filmu.

27.08.2023 06:00
Duna: Časť druhá Foto:
Snímka z filmu Duna: Časť druhá.
debata (1)

Pokračujúci štrajk hollywoodskych scenáristov a hercov odsunul napäto očakávanú premiéru pokračovania filmovej sci-fi Duna. Snímka sa mala v kinách objaviť začiatkom novembra, no namiesto toho si diváci počkajú až do marca budúceho roka, oznámilo štúdio Warner Bros. Nový dátum uvedenia okrem iného znamená, že snímka sa nebude môcť na budúci rok uchádzať o žiadnu z filmových cien vrátane Oscarov, napísal server BBC.

dunaj, chatári, Čítajte aj Ktorý slovenský seriál je najlepší a najhorší? Dvojmesačné hlasovanie ovládla jedna televízia

Štúdio sa rozhodlo premiéru posunúť preto, že herci by kvôli štrajku nemohli film propagovať, čo by sa mohlo odraziť na tržbách. Prvá časť filmovej adaptácie románu Franka Herberta, v ktorej hlavné úlohy stvárnili Timothée Chalamet a Zendaya, bola v roku 2021 veľmi úspešná a zarobila v kinách vyše 400 miliónov dolárov. Očakáva sa, že rovnako druhý diel režírovaný opäť Denisom Villeneuvom bude hitom.

barbie, Čítajte aj Fenoménu Barbie podľahol celý svet: Slovensko nie je výnimka, je to film roka

Posuny v dátumoch premiér sú zatiaľ najhmatateľnejším dôsledkom štrajku v Hollywoode. Začiatkom mája ju začali scenáristi a v polovici júla sa k nej pridali herci.

Neskoršie uvedenie už oznámili napríklad producenti filmu Súperi (Challengers) režiséra Lukyho Guadagnina, ktorý mal mať premiéru na filmovom festivale v Benátkach, do kín ale nakoniec vstúpi až na budúci rok v apríli. Štúdio Sony odložilo premiéru animovanej snímky Spider-Man: Cez paralelné svety (Spider-Man: Across the Spider-Verse). Z apríla na koniec roka sa posúva aj animovaný Pán prsteňov (Lord of the Rings: The War of Rohirrim). Posun premiéry Duny zároveň znamená neskoršiu premiéru filmu Godzilla X Kong: The New Empire, ktorá mala mať tiež premiéru v marci. Posúva sa však len o mesiac neskôr, na apríl.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Duna #štrajk v Hollywoode