Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Má nový Avatar problém? Zatiaľ zarobil 435 miliónov dolárov, v USA zaostal za odhadmi

Nový film Avatar: The Way of Water režiséra Jamesa Camerona zatiaľ v kinách po celom svete utŕžil zhruba 435 miliónov dolárov, z toho 134 miliónov dolárov v Spojených štátoch a Kanade . Vyplýva to z odhadov distribučnej spoločnosti Walt Disney. Analytici pritom očakávali, že tržby v USA a Kanade dosiahnu najmenej 140 miliónov dolárov, uviedla agentúra Reuters.

19.12.2022 09:10
Avatar: Cesta vody Foto:
Druhého Avatara čaká ešte dlhá cesta, aby si na seba zarobil.
debata (1)

Film mal svetovú premiéru v stredu a v Severnej Amerike sa začal premietať vo štvrtok večer. Avatar: The Way of Water je pokračovaním Cameronovho filmu Avatar, ktorý sa v roku 2010 stal najvýnosnejším filmom všetkých čias.

klinika grace, greys anatomy, ellen pompeo, Čítajte aj Najhoršie obavy sa naplnili: Najsledovanejší lekársky seriál sveta stratil hlavnú postavu

Náklady na výrobu filmu Avatar: The Way of Water sa odhadujú zhruba na 350 miliónov dolárov. Cameron uviedol, že film bude musieť v kinách utŕžiť dve miliardy dolárov, aby nebol stratový.

Video

Agentúra AP najnovší počin šesťdesiatosem­ročného Camerona, ktorý sa filmom vracia do fantastického sveta planéty Pandora a k hrdinom Jakeovi Sullymu a Neytiri, zhodnotila ako oslnivý filmový zážitok. „Film je nielen vizuálne podmanivý, ale aj duchovne bohatý – jednoduchý, ale prenikavý príbeh o rodine a prírode, ktorý je o galaxiu lepší ako prvý diel,“ píše vo svojej recenzii AP.

druhá šanca, Čítajte aj Najúspešnejší seriál Markízy je na konci: Pripravte sa na srdcervúce finále Druhej šance!
Zábery z nakrúcania filmu Avatar: Cesta vody Fotogaléria - 36 fotiek Všetky fotky
Režisér James Cameron na natáčaní Avatara 2.

Prvý diel rozprávajúci o boji medzi ľuďmi a modrými humanoidnými obyvateľmi Pandory v roku 2154 prišiel do kín v decembri 2009. Premiéra pokračovania bola pôvodne plánovaná na december 2018, ale nakoniec prišla až o štyri roky neskôr. Cameron časť oneskorenia zdôvodnil tým, že zároveň pracoval aj na Avataroch tri, štyri a päť a že niektoré scény natáčal súbežne. Ďalšie oneskorenie potom spôsobila celosvetová pandémia koronavírusu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Avatar #Avatar: Cesta vody