Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ako si muži predstavujú superženu? V novom filme to povedia Mórová, Šebová, Dyková, Latinák či Igonda

Nová slovenská komédia Superžena prichádza do kín, zverejnila svoj trailer.

23.11.2022 06:00
Superžena Foto:
Diana Mórová v novej slovenskej komédii Superžena.
debata
markíza, Čítajte aj Markíza v roku 2023: Veľký seriálový reštart a televízne novinky, ktoré prekvapia

Blondínka? Tmavovláska? V akom veku? A akej postavy? Predstava slovenských mužov o ideálnej žene je naozaj rôznorodá. Šiesti slovenskí scenáristi mali napísať filmovú poviedku o superžene, ako ju vidia oni sami vo svojej fantázii. Režisér Karol Vosátko dal potom ich scenárom filmovú podobu.

Tatiana Dyková a Zuzana Kubovčíková Šebová v... Foto: Continental film
Superžena Tatiana Dyková a Zuzana Kubovčíková Šebová v novej slovenskej komédii Superžena.

Ako sa môže žena vysporiadať so žiadostivosťou? Ako znáša neveru? Máte tušenie, o čom sa rozprávajú pornoherečky v šatni pred nakrúcaním? A ak ste si náhodou mysleli, že sa žena dokáže zamilovať iba do inej osoby, filmová novinka vás vyvedie z omylu.

joj 2023, Čítajte aj Jojka v roku 2023: Obrovské množstvo seriálov, neprekvapujúci návrat stálic

Mužský pohľad na ženský svet je vo filme Superžena nečakane pestrý, nechýbajú prekvapivé zápletky aj humor. Jednotlivé poviedky sú o to prekvapivejšie, že na plátne sa objavia ženy v rôznych situáciách, ktoré na prvý pohľad nemajú nič spoločné s predstavou ženy v superlatívoch.

Jaroslav Plesl a Miroslav Krobot v komédii... Foto: Continental film
Superžena Jaroslav Plesl a Miroslav Krobot v komédii Superžena.

Ženské hrdinky stvárňujú známe herečky. Diváci sa môžu tešiť na Dianu Mórovú, Zuzanu Kubovčíkovú Šebovú, Tatianu Dykovú, Zuzanu Porubjakovú, Mirku Gális Partlovú a Renátu Ryníkovú. Ich mužskými náprotivkami budú Marko Igonda, Lukáš Latinák, Miroslav Krobot, Jaroslav Plesl a Gejza Benkő, pre ktorého je Superžena posledným filmom, v ktorom sa objaví.

Marko Igonda v novej slovenskej komédii Superžena. Foto: Continental film
Superžena Marko Igonda v novej slovenskej komédii Superžena.
Pozrite si trailer:

Maťo Ďurinda zakrúti gitarou

Vo filme si svoju prvú filmovú rolu zahral Maťo Ďurinda z legendárnej Tublatanky. „Keď ma Karol Vosátko oslovil, aby som hral v jeho filme, tak ma to potešilo. Vo filme hrám sám seba, speváka a gitaristu, spievam časť pesničky a krútim s gitarou nad hlavami publika,“ prezradil spevák. Súčasťou filmu je aj česká kapela Lucie, s ktorou Vosátko spolupracuje už roky pri tvorbe ich videoklipov.

V Superžene si svoju prvú filmovú rolu zahral... Foto: Continental film
Superžena V Superžene si svoju prvú filmovú rolu zahral aj Maťo Ďurinda z legendárnej Tublatanky.

Šiesti známi scenáristi

Zaujímavým je tiež zloženie scenáristov, ktorí napísali jednotlivé poviedky. Viliam Klimáček je známy najmä ako dramatik, režisér a zakladateľ divadla GUnaGU.

Stano Guštafík je skúsený televízny scenárista a dramaturg, ktorý stál pri úspechu seriálov Mafstory, Profesionáli či Prázdniny.

Jozef Koleják je vyštudovaný divadelný dramaturg a režisér, ktorý sa živí aj ako scenárista a má za sebou projekty ako Nový život či Slovania.

Šaty snov Čítajte aj Zábavné programy v roku 2023: Že sú vám niektoré povedomé? Niet divu, v televíziách už voľakedy boli

Miro Šifra je scenáristom úspešnej kriminálky Červený kapitán. Ako scenárista pôsobí najmä v Českej republike, kde má na konte napríklad oceňované seriály Rédl alebo Zrádci.

Petr Kolečko je český scenárista, ktorého seriály Osada (v slovenskej verzii Chatári), Okresní přebor, Most! či Vyšehrad si získali kultový status. Na konte má tiež filmy Zbožňovaný, Přes prsty, Bajkeři alebo Masaryk.

Scenáristickú šesticu uzatvára Karol Vosátko, vedúca osobnosť divadla La Komika, ale aj režisér televízneho fenoménu Mafstory. Režijne zastrešil aj film Superžena, ktorý príde do slovenských kín 1. decembra. Uvedie ho distribučná spoločnosť Continental film.

Foto: Continental film
Superžena

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #superžena #filmové premiéry