Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pandémia v kinách skončila. Mimoni 2 dokázali nemožné, lámu rekordy

Žltým potvorkám sa podarilo do kín dostať húfy ľudí.

05.07.2022 06:00
Mimoni Foto:
Mimoni 2
debata

Zdá sa, že pandémia v kinách sa končí. Platí to minimálne v prípade animovaných filmov určených pre rodiny s menšími deťmi, ktoré sa počas uplynulého víkendu húfne nahrnuli do kín na nový film Mimoni 2.

Doterajší pandemický rekord držal v Severnej Amerike Ježko Sonic 2 s 72 miliónmi dolárov, ktoré utŕžil počas prvého víkendu premietania.

Bond Čítajte aj Táto správa fanúšikov Jamesa Bonda nepoteší. Na ďalší príbeh agenta Jej veličenstva si bude treba počkať

Očakávaná snímka Mimoni 2 od spoločnosti Illumination, ktorá koncom minulého týždňa prišla do kín, rozbila všetky doterajšie rekordy. Ako uvádza Variety, počas uplynulého predĺženého víkendu, kedy Američania oslavovali Deň nezávislosti, zdolal animák v kinách rekord – podľa odhadov zarobil 127.9 millióna dolárov len v Severnej Amerike.

Na Slovensku bola snímka nasadená do kín v posledný školský deň a očakávalo sa teda, že rodičia vezmú svoje ratolesti za odmenu na Mimoňov 2. Film počas premiérového víkendu videlo 45 900 divákov a spolu s minulotýždňovými premietaniami ich bolo dohromady 55 928. Tržby na Slovensku dosiahli 331 285 eur.

Zábery z filmu Mimoni 2: Zloduch prichádza Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Mimoni 2: Zloduch prichádza

Čo sa týka Severnej Ameriky, v návštevnosti počas sviatočného predĺženého víkendu 4. júla dosiaľ dominoval film Transformers: Dark of the Moon, ktorý bol nasadený na veľké plátna v roku 2011 a zarobil 115,9 milióna dolárov počas otváracieho víkendu. Ďalší najúspešnejší film bol Spider-Man 2, ktorý zarobil 115,8 milióna dolárov, po ňom nasleduje Ja, zloduch 3 z roku 2017, ktorý to vytiahol počas otváracieho predĺženého víkendu na 99 miliónov dolárov. Ide o rekordy v rámci kategórie rodinných filmov.

mimoni Čítajte viac Mimoni sú späť a vracajú sa v čase, aby odhalili detskú dušu majstra zločinu

Piate pokračovanie obľúbenej franšízy Ja, zloduch ukazuje, že rodinný divák je ochotný dať pandémii zbohom a vrátiť sa do prítmia kinosál.

Sériu odštartoval v roku 2010 úspešný film Ja, zloduch a odvtedy sa žltí pomocníci od spoločnosti Illumination stali medzinárodnými ikonami neplechy. Snímka Mimoni je najúspešnejším animovaným filmom v histórii, ktorá celosvetovo zarobila viac ako 3,7 miliardy dolárov.

„Filmy Ja, zloduch a Mimoni fungujú, pretože na jednej strane sú vtipné a zábavné… zároveň je v nich prítomná emocionálna rezonancia,“ hovorí zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Illumination, Chris Meledandri, "Rezonujú vďaka postavám. Mimoni očarujú a tešia divákov, a hoci je Gru zloduch, stále je pre nás veľmi príťažlivý a chceme, aby uspel v každej situácii.”

Video

Práve majstrovi zločinu Gruovi je venovaný film Mimoni 2. Animák sa vracia do 70. rokov a predstavuje ho ako zakomplexovaného 12-ročného tínedžera, ktorý o kariére zloducha zatiaľ iba sníva. Jedného dňa narazí na štvoricu Mimoňov (dobre známi Kevin, Stuart, Bob a nováčik Otto – Mimoň so zubným strojčekom a akútnou potrebou objímania sa). Rýchlo s nimi nájde spoločnú reč a s ich pomocou postaví svoj prvý zločinecký brloh, skonštruuje prvú zbraň a naplánuje prvú tajnú misiu.

Bond Čítajte aj Táto správa fanúšikov Jamesa Bonda nepoteší. Na ďalší príbeh agenta Jej veličenstva si bude treba počkať

Robí to preto, aby sa stal členom Besnej šestky, absolútnej elity medzi zloduchmi. Jej členovia sú pre Grua ikonami. Jeho pohovor o členstvo v Besnej šestke však vôbec nedopadne dobre a namiesto toho, aby sa Gru stal ich členom, získa päť nebezpečných nepriateľov na celý život. Mimoni zato robia možné aj nemožné, aby si svojho šéfa udržali. Putujú púšťou, letia lietadlom a svojrázna majsterka Chow ich dokonca zasvätí do tajov kung-fu.

Spider-Man Čítajte aj Júl na HBO Max bude riadne nadupaný! Čakajte niekoľko filmových hitov

Keď sa Gru zoznámi so svojím najobľúbenejším zloduchom Willym Kanónom, pochopí, že vernosť a priateľstvo dodáva zloduchom silu, a že spolu so svojimi žltými nohsledmi môže vytvoriť ten najzlodušskej­ší tím.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mimoni 2