Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hrnie sa ďalšia bombastická letná premiéra: A poteší najmä fanúšikov...

...Star Wars!

28.06.2023 06:00
ahsoka, star wars, Foto:
Ahsoka Tano (Rosario Dawson) sa predstaví vo vlastnom seriáli od 23. augusta na Disney+.
debata
amanda bynes, bynes, Čítajte aj Mohla byť hereckou hviezdou, teraz je na totálnom dne: Na ulici by ste sa jej vyhli oblúkom

Streamovacia služba Disney+ nepoľaví ani v lete. Kým klasické televízie sú počas horúcich mesiacoch v oddychovom móde a vysielajú reprízy, štafetu preberajú online hráči, ktorí neustále ponúkajú nejaké premiéry. Ani teraz to nebude výnimkou. Kto by čakal klasickú seriálovú uhorku, tak sa mýli. Už 23. augusta dorazí na Disney+ ďalší dlho očakávaný Star Wars kúsok. Tentokrát sa vlastného hraného seriálu dočká známa postava Ahsoka, ktorá sa prvýkrát objavila v animovaných tituloch, neskôr svoju premiéru si odohrala v Mandaloriánovi a napokon padlo rozhodnutie nakrútiť vlastný seriál.

podcasty Markíza Čítajte aj Markíza pripravuje úplne nový spravodajský formát. Spustí ho v lete pred voľbami

Seriál zasadený do obdobia po páde Impéria sleduje bývalú rytierku Jedi Ahsoku Tano, ako vyšetruje novú hrozbu pre zraniteľnú galaxiu. Zároveň Disney+ predstavilo nový trailer k seriálu.

Okrem Rosario Dawsonovej v hlavnej úlohe sa v seriáli predstavia aj Natasha Liu Bordizzová ako Sabine Wren, Mary Elizabeth Winsteadová ako Hera Syndulla, Ray Stevenson ako Baylan Skoll, Ivanna Sakhnová ako Shin Hati, Diana Lee Inosantová ako Morgan Elsbeth, David Tennant ako Huyang, Lars Mikkelsen ako veľkoadmirál Thrawn a Eman Esfandi ako Ezra Bridger.

S úsmevom po Slovensku IV Čítajte aj Zmena v obľúbenej šou RTVS: Kovalčiková sa v novej sérii neobjaví, nahradí ju známa tvár Markízy

Príchod Ahsoky len potvrdzuje, že značka Star Wars nepatrí do starého železa. Aktuálne sú v príprave viaceré hrané seriály, nielen pokračovanie Mandaloriána. Zároveň sa štúdio vracia k produkcii filmov pre kiná.

Tou najlepšou správou je, že do filmového univerza sa vracia herečka Daisy Ridley, ktorá v posledných troch vesmírnych filmoch stvárnila Rey. Pritom len nedávno sa nechala počuť, že by sa rada do Star Wars jedného dňa vrátila. Jej prianie sa splní v pripravovanej snímke Star Wars: New Jedi Order. Dej ukáže Rey 15 rokov po udalostiach z Epizódy IX., keď bude naplno ovládať Silu a bude budovať Rád Jediov odznova.

markíza, logo, Čítajte aj Leto na Markíze: Premiérové časti krimiseriálov, filmy, ale aj kultové série, ktoré diváci zbožňujú

Ďalší film bude zaujímavý v tom, že bude prepájať všetky seriály, ktoré sa teraz vysielajú na Disney+. Dej bude umiestnený do rozsiahleho obdobia medzi Epizódou VI. a Epizódou VII., počas ktorého prebiehali rozsiahle mocenské boje medzi rozpadajúcim sa Impériom a vojskami Novej Republiky.

Tretí film by, pre zmenu, mal zájsť do hlbokej minulosti Galaxie a ukázať prvého Jediho, objavenie Sily a počiatky celého Rádu, ktoré napokon zničil Darth Vader – vyvolený, ktorý mal všetko zachrániť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Star Wars #Disney+ #Star Wars: Ahsoka