Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Silvester na ČT: Legendárne scénky a hlášky sú späť! Televízia oslávi 70. narodeniny tým najlepším zo zábavných programov uplynulých desaťročí

Česká televízia pripravila silvestrovský program, v ktorom o zábavu nebude núdza.

29.12.2023 06:00
Silvestr – pořád nás to baví Foto:
Richard Genzer a Adéla Gondíková ako moderátori v zábavnom programe Silvestr – pořád nás to baví.
debata

Posledné hodiny tohto roka oslávi Česká televízia tým najlepším zo svojej zábavnej tvorby uplynulých siedmich desaťročí. Programom „Silvester – stále nás to baví“ budú divákov sprevádzať Adéla Gondíková a Richard Genzer. Chýbať nebudú ani špeciálne vydania obľúbených relácií Všechnopárty a Zázraky prírody či záznamy koncertov veľkých popových hviezd. Nový rok prinesie televíznu premiéru komédie Ireny Pavláskovej Vianočný príbeh s hereckými osobnosťami Jiřinou Bohdalovou a Karlom Rodenom.

Klamstvo, Čítajte aj Najväčšie seriálové prekvapenie Markízy: Tento rok zvalcovala miniséria svetovej kvality

Zázraky prírody (ČT1, 20:00 h)

Silvestrovské Zázraky prírody. Foto: Česká televízia
Zázraky přírody Silvestrovské Zázraky prírody.

Oslava posledného dňa v roku je po celom svete spätá s mnohými originálnymi zvykmi. V Írsku napríklad klopú chlebom na dvere, juhoafrická tradícia zase káže hádzať nábytok z okien vysokých budov. V Severnej Karolíne spúšťajú pred polnocou medzi ľudí vačicu v krabici a v Rumunsku načúvajú zvieratám, či prehovoria. Pokiaľ mlčia, prináša to šťastie. V Česku je v posledných rokoch zvykom oslavovať so Zázrakmi prírody. Maroš Kramár a Vladimír Kořen sa na divákov tešia v špeciálnej časti, v ktorej nebude o zábavu núdza.

iveta, ferencová, Čítajte aj Najväčší seriálový úspech Jojky: Toto nikto nečakal, že sa stane. Takáto sledovanosť nikdy nebola

Všechnopárty (ČT1, 21:00)

Karel Šíp v silvestrovskej relácii Všechnopárty. Foto: Česká televízia
Všechnopárty Karel Šíp v silvestrovskej relácii Všechnopárty.

Legendárna zábavná tolkšou Karla Šípa sa i tento rok predstaví v špeciálnom silvestrovskom vydaní. A ani tentokrát nenechá nikoho na pochybách, že v tomto televíznom formáte patrí právom k najsledovanejším českým programom. Hostia budú traja a s každým rozoberie spoločenské témy s humorom a nadhľadom. Metódu, ktorou spovedá svojich hostí, nazýva „zvedavý starček“.

tomáš a diana, Čítajte aj Najväčšie seriálové sklamania Jojky: Tento rok má na rováši až dva kúsky. Bez tohto by sa diváci zaobišli

Silvestr – pořád nás to baví (ČT1, 21:55)

Richard Genzer a Adéla Gondíková ako moderátori... Foto: Česká televízia
Silvestr – pořád nás to baví Richard Genzer a Adéla Gondíková ako moderátori v zábavnom programe Silvestr – pořád nás to baví.

Posledný deň roka je súčasne 70. rokom Českej televízie, ktorá to patrične oslávi. Divákom ukáže to najlepšie zo zábavnej tvorby uplynulých siedmich desaťročí. Tešiť sa môžu na legendárne scénky, ale aj zabudnuté poklady. Moderátori Adéla Gondíková a Richard Genzer pozvú všetkých do obývačky, ktorá sa mení v čase tak, ako si to mnohí pamätajú. Na návštevu prídu aj známe osobnosti televíznej zábavy. Hláška „To sme mali doma tiež!“ bude v televíznom Silvestri 2023 jedna z najčastejších.

Stand-up a megakoncerty

ČT2 uvedie to najlepšie z originálneho stand-up humoru programu Na stojáka, ktorý doplní ešte silvestrovský špeciál. ČTart prinesie tradične hudobný Silvester. Na posledný deň roka si pre divákov pripravila megakoncert jednej z najpopulárnejších českých kapiel v pražskej O2 aréne – Chinaski 20 let v síti a druhým bude Pocta Freddiemu Mercurymu – koncert z roku 1992, kde si najväčšie hudobné hviezdy uctili svojím vystúpením na štadióne vo Wembley pamiatku frontmana skupiny Queen.

dunaj, Čítajte aj Najväčší seriálový úspech Markízy: Najprv kostrbatý štart, potom ošiaľ. Od tohto sa Slováci nevedia odtrhnúť

Z kina do televízie

Vianočný príbeh Foto: Česká televízia
Vianočný príbeh Vianočný príbeh

Na Nový rok bude režisérka a spoluscenáristka Irena Pavlásková rozprávať Vianočný príbeh, v ktorom sa stretne celá plejáda hereckých hviezd – Jiřina Bohdalová, Pierre Richard, Karel Roden, Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a mnohí ďalší známi herci. Česká verzia Lásky nebeskej sa odohráva počas Štedrého dňa, keď sa hrdinovia schádzajú s rodinnými príslušníkmi, ale aj úplne náhodne s ľuďmi, ktorí im ovplyvnia život. Spoločne prežijú, občas i neplánovane, neuveriteľnú vianočnú jazdu.

Jiřina Bohdalová a Karel Roden vo filme... Foto: Česká televízia
Vianočný príbeh Jiřina Bohdalová a Karel Roden vo filme Vianočný príbeh.

Karla Rodena ako prostorekého politika čaká deň plný „pravdy“, jeho matku Jiřinu Bohdalovú príchod jej francúzskeho priateľa. Politikov šéf v podaní Hynka Čermáka a jeho žena Jana Plodková sa ocitnú v bizarnej situácii, ktorá hrozí krachom manželstva. Jaroslav Plesl ako sympatický kňaz stretne Mášu Málkovou ako tajomnú Dianu a mladá rozhlasová technička alias Anna Fialová istým nedopatrením spustí lavínu nečakaných udalostí, ktorú napraví až stretnutie s mladým doktorom v podaní Vladimíra Polívky. Svoje zaujímavé príbehy si prežijú i postavy Václava Neužila, Sáry Sandevy, Jana Nedbala, Jitky Sedláčkovej, Pavla Kříža či Pavly Beretovej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Česká televízia #Silvester 2023