Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Príbeh veľkej lásky, ktorá prekonáva stáročia: Nálož romantiky prináša nový seriál na Prima Plus

Seriálová novinka je plná nádherných exteriérov, kostýmov a skvelého hereckého obsadenia.

06.09.2023 06:00
Eliška a Damián Foto:
Nový romantický seriál Eliška a Damián uvedenie na jeseň TV Prima.
debata (1)

Už od 6. septembra sa aj slovenskí diváci môžu tešiť na českú seriálovú novinku. Dvanásťdielny romantický príbeh so šťastným koncom Eliška a Damián odštartuje v prvú septembrovú stredu o 21.20 hod. na Prima PLUS.

Eliška a Damián – to je romantický príbeh s dobrým koncom. Seriál je plný nádherných exteriérov, kostýmov a skvelého hereckého obsadenia. Eliška a Damián zaručujú milostný príbeh, humor aj ľahkú záhadu. Diváci budú mať možnosť sledovať veľkú lásku, ktorá prekonáva stáročia.

martin novák, na nože, Čítajte rozhovor Šéfkuchár Novák zo šou Na nože: Nájdem chybu, zareagujem a reštaurácia dostane "karate", ktoré potrebuje, aby sa nakopla

Diváci budú navyše svedkami tajuplného cestovania časom. Hlavná postava Eliška, ktorú hrá Emma Smetana, žije v súčasnosti, ale Damián v podaní Roberta Urbana pochádza z roku 1758. Vďaka elixíru začne cestovať časom a čoraz častejšie sa bude stretávať s Eliškou. Medzi oboma vzniknú sympatie.

Obe hlavné postavy to ale rozhodne nebudú mať jednoduché a budú sa musieť vzoprieť svojmu osudu. Damián sa totiž má zasnúbiť s pruskou princeznou Frederikou (Anežka Rusevová) a Eliška sa musí starať o marmeládovňu, ktorú zdedila.

Pozrite si prvé zábery zo seriálu:
Záber zo seriálu Eliška a Damián Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Emma Smetana a Robert Urban ako Eliška a Damián...

„Ja hrám šľachtica, a to poskytuje množstvo pekných príležitostí vziať vďaka svojej postave divákov do zámkov, budoárov a ďalších krásnych prostredí, takže v tomto ohľade je to rozhodne zaujímavé, ale hlavne je to príbeh o veľkej láske. V seriáli mám na sebe krásny, ale náročný filmový, historický kostým, a napriek tomu sa v ňom celkom pekne pohybuje,“ prezradil Robert Urban.

iveta, Čítajte viac Česká televízia kúpila od Jojky Ivetu. Je to taký slovenský Most!, hovorí scenárista Kolečko

„Ja som nad prijatím tejto úlohy veľmi dlho neváhala, pretože dostať hlavnú úlohu v takom veľkom projekte je obrovská výzva. Navyše ma v živote baví skúšať nové veci a správam sa občas dobrodružne a riskantne. Nikdy som herectvo neštudovala, takže obdivujem tvorcu za odvahu mi takúto vec zveriť a pokúsim sa obstáť. Taká rola sa skrátka neomieta a ja som veľmi rada, že vo svojom veku budem môcť hrať takú modernú princeznú, a to dlhujem svojim dcéram,“ hovorí Emma Smetana.

Seriál je postavený na cestovaní v čase. „Pokojne by som to brala, takúto super schopnosť. Na prvom mieste by som chcela napríklad lietať, na druhom by som si chcela občas s niekým vymeniť pohlavie a na treťom by som sa pokojne presúvala v čase, keby to bolo zvratné,“ hovorí úspešná speváčka a herečka. Samotná Emma Smetana sa zároveň postarala aj o titulnú skladbu k seriálu, v ktorej spieva spolu s Richardom Müllerom.

Emma Smetana, Richard Muller Čítajte viac Nový romantický seriál z Česka: Prepojí históriu a súčasnosť, sprevádza ho skladba s Richardom Müllerom

V seriáli sa objavia aj Anežka Rusevová, Anna Dvořáková, Jan Komínek, Petr Buchta, Milan Šteindler, Michaela Kuklová, Dana Syslová a mnoho ďalších.

Slovenskí diváci budú môcť 12-dielny seriál vidieť na kanáli Prima Plus. Budú mu patriť stredajšie večery 6. septembra, vždy o 21.20 hod.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Prima PLUS #české seriály #Eliška a Damián