Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vakcína bola placebo, nad Slovenskom krúžia záhadné lietadlá. Kotlár v rozhovore so Šimkovičovou perlil

Konšpirácii o chemtrails verí 30 % Slovákov, medzi nimi aj vládny splnomocnenec.

25.04.2024 00:00
Peter Kotlár Foto: ,
Peter Kotlár
debata (37)

Nad Slovenskom lietajú lietadlá, ktoré nás práškujú a chcú, aby utrpelo naše zdravie – takto by sa dala popísať teória, ktorá sa nazýva chemtrails. Tejto konšpirácii, ktorá vznikla v polovici 90. rokov a vyvrátená bola už na prelome milénia, verí 30 percent Slovákov.

Medzi nimi je aj Peter Kotlár, pandemický splnomocnenec, ktorého vláda Roberta Fica poverila skúmaním pandémie koronavírusu. Do parlamentu sa dostal na kandidátke SNS, mnohí ho poznajú z takzvanej TV Slovan, kde pravidelne diskutoval so súčasnou ministerkou kultúry Martinou Šimkovičovou.

Martina Šimkovičová Čítajte viac Z RTVS bude STVR. Markíza s JOJkou sa musia mať na pozore, Šimkovičová chce viac peňazí z reklamy

Hoci názov TV Slovan zmenili a dnes svoj profil nazývajú len Martina a Peter, so živým vysielaním neprestali. Raz za pár týždňov sa asi hodinu venujú rozhovoru o politike, diskutujú o témach ministerstva kultúry ale aj skúmaniu pandémie. Ani ŠImkovičová ani Kotlár so štandardnými médiami nehovoria, svoje názory však prezentujú počas tohto vysielania, kedy im ich fanúšikovia môžu klásť otázky. „Tí, ktorí sa pýtajú na chemtrails, tak, samozrejme, venujeme sa aj veľmi zaujímavým letovým dráham v čase celoplošného testovania aj iných momentov v posledných rokoch,“ vyhlásil Kotlár.

„Aj keď toto vyzerá ako totálne paranoidná úloha, tak začínajú sa ozývať čoraz vysokopostavenejšie hlasy, aby sme si overili, ako to v skutočnosti je, že či sa náhodou tá záťaž v podzemných vodách aj umelo nevytvárala prostredníctvom posypu,“ povedal Kotlár.

Okrem týchto tém a tém ministertva kultúry sa venovali aj pandémii. Kotlár tvrdí, že neiktoré z vakcín boli placebo. „Nemôžem povedať, čo sa zistilo, je to neoficiálny výsledok, ale na základe neho môžem vyrieknuť vážne podozrenie, že fľaštičky s označením takým a takým sú placebo,“ povedal. Doteraz však nič podobné oficiálne neoznámil, nepouvedomil ani príslušné orgány. Podľa webu Aktuality, ktorí k tejto téme oslovili odborníkov, je to veľmi málo pravdepodobné.

Robert Fico Čítajte viac Láska hľadaného extrémistu je vrtkavá: „Smeráci začínajú lajdáčiť, no, chlapci, stačilo,“ otočil Danny Kollar

„Ja sama som zvedavá, čo sa nachádza v tých fľaštičkách, zatiaľ teda hovoríš o nejakom placebo efekte. Tak to je asi šťastie pre niektorých, že si dali tie vakcíny,“ povedala Šimkovičová. V živom vysielaní s Kotlárom nedávno ministerka kultúry diskutovala aj o svojej angičtine, Kotlár tam vyhlásil, že takto by mal po anglicky hovoriť pravý Slovan.

Kotlár by chcel udeľovať aj takzvané covidové amnestie, teda odškodňovať ľudí, ktorí boli nejako poškodení pandémiou. Ten však zatiaľ neprezradil nič konkrétne okrem toho, že peniaze by museli putovať z rozpočtu a štát na to nemá. „Treba si uvedomiť, že amnestie a hlavne odškodňovanie fyzických osôb, nad ktorým sa rozmýšľa, sú otázkou vážneho zásahu do rozpočtu na rok 2025. Po konzultácii s ministerstvom financií sa budeme rozprávať o tom, ktoré fyzické osoby by mohli byť odškodnené,“ povedal minulý štvrtok Kotlár.

© Autorské práva vyhradené

37 debata chyba
Viac na túto tému: #Covid-19 #Hoaxy a podvody