Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Naša opozícia nevie narátať do 30 a Matovič kampaňuje po svojom. Vtipy na internete im to zrátali

Voľby sa pomaly blížia a naši politici kampaňujú. Igor Matovič sa háda so satirickou stránkou a opozícia robí banálne chyby.

07.02.2024 00:00
šimečka Foto: ,
Predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka počas slávnostného odvzdávania osvedčení poslancom Národnej rady SR v historickej budove parlamentu. Bratislava, 9. október 2023.
debata (1)

Na Slovensku sa naozaj nenudíme, na tom sa asi zhodneme všetci. Pomaly sa blížia prezidentské voľby a kampaň už beží. Každý sa snaží získať si voličov inak – niekto si robí pekné fotky s voličmi, ďalší píše statusy a Igor Matovič sa háda so satirickou stránkou Zomri.

Medzičasom viac ako 180-tisíc Slovákov zozbieralo podpisy pod výzvu za odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. Poslanci ich s veľkým teátrom doniesli do parlamentu a všetci čakali, kedy sa začne schôdza na jej odvolanie. Poslanci Progresívneho Slovenska a SaS však spravili amatérku chybu – pod návrhom bolo namiesto 30 podpisov len 28.

Martina Šimkovičová Čítajte viac S petíciami sa roztrhlo vrece: Tá o Šimkovičovej má už takmer 200 000 podpisov

„Každý poslanec v parlamente by mal vedieť, že návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi musí zo zákona obsahovať minimálne 30 podpisov poslancov. A keďže ani cez víkend neprišiel návrh, ktorý by to spĺňal, musím dnes podpísať rozhodnutie, v ktorom konštatujem, že tento opozičný návrh nespĺňa podmienky dané ústavou,“ skonštatoval Peter Pellegrini.

Opozícia sa tak veľmi nemá čím chváliť a ľudia na internete im to zrátali. Vtipy sa však točili aj okolo Igora Matoviča.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kampaň #virál #meme #prezidentské voľby 2024