Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

S petíciami sa roztrhlo vrece: Tá o Šimkovičovej má už takmer 200 000 podpisov

Slovenskom koluje niekoľko petícii. Jedna napríklad žiada zrušenie strany Progresívne Slovensko.

02.02.2024 00:00
Martina Šimkovičová Foto: ,
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová
debata (23)

Slovensko odštartovalo rok 2024 vo veľkom štýle. V politike sa toho deje naozaj veľa, ľudia sa aktivizujú nielen v uliciach, ale aj na internete. Na webe peticie.sk bolo v januári 2024 vytvorených viac ako 30 petícií.

Medzi petície s najväčším dosahom patrí už medializovaná výzva za odstúpenie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. Má už takmer 200 000 podpisov, konkrétne 189 000. Objavila sa však aj petícia, ktorá jej, naopak, vyjadruje podporu. Pod tou je viac ako 11 000 podpisov.

Predseda vlády Robert Fico Čítajte viac Slovensko opäť „zahviezdilo“ v zahraničných novinách: Médiá riešia Šimkovičovú aj Ficov záhadný obrat

Na webe peticie.sk sú aj menšie petície, ktoré sa zaoberajú skôr komunálnymi spormi. Z tých celoslovenských sa objavila petícia za odvolanie Andreja Danka či za výsluhový dôchodok pre zdravotníckych pracovníkov. Koniec Danka v politike žiadajú občania z dôvodu havárie v bratislavskej Dúbravke. „My, dolupodpísaní občania a obyvatelia Slovenska týmto žiadame Vás, predsedu strany SNS a podpresdedu NR SR, Andreja Danka, aby ste odstúpili z politiky! A to z dôvodu spôsobenej havárie na Saratovskej ulici, pri ktorej ste poškodili signalizačné zariadenie, neprivolali na miesto políciu, čím ste polícii znemožnili vykonať štandardné úkony, vrátane dychovej skúšky a z miesta ste ušli!“ píše sa v petícii.

Niektorí občania žiadajú odstúpenie Michala Šimečku či rozpustenie strany Progresívne Slovensko. Druhá menovaná petícia je z tých bizarnejších, autor petície obviňuje PS z protištátnej činnosti či z ohrozenia mravov mládeže a dokonca aj z vlastizrady.

Objavil sa tiež otvorený list Robertovi Ficovi. „Pán Fico, vnímame, že ste rezignovali na to, akú stopu zanechávate v histórii Slovenska. Nie je to však iba Váš problém. Týka sa to aj nás, ktorí sme doma na Slovensku, máme tu deti, rodinu, priateľov, susedov, na ktorých nám záleží. Bez ohľadu na to, či práve žijeme na Slovensku alebo v zahraničí,“ píše sa v úvode listu.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Šimkovičová #PS