Markíza už plánuje veľkú šou na budúci rok. Vráti sa SuperStar, Let's Dance alebo uvedie úplnú novinku?

Katarína Hrnčárová | 15.08.2022 06:00
TV show Foto:
Ilustračné foto.
Hoci sa jesenná sezóna ešte ani nezačala, televízie už pripravujú projekty na budúci rok. Vieme, aké plány má Markíza.

Hoci sa jesenná sezóna ešte ani nezačala, televízie už pripravujú projekty, ktoré sa do vysielania dostanú až v budúcom roku. Programová riaditeľka Markízy Silvia Majeská nám v rozhovore exkluzívne prezradila, akú výpravnú šou pre divákov plánuje televízia na budúci rok. Pôjde cestou overených formátov ako SuperStar či Let's Dance, alebo prinesie nejakú úplne novú šou?

Silvia Majeská Čítajte rozhovor Silvia Majeská: Na konci dňa všetci diváci po celom svete chcú dobrý a strhujúci príbeh

SuperStar uviedla Markíza naposledy na jeseň 2021 v neistej situácii počas covidovej pandémie. Okrem nej sa však musela vysporiadať aj s očkovacou lotériou, ktorú nasadila Jednotka RTVS na nedeľné večery. Markíza na poslednú chvíľu menila plány a pár dní pred premiérou presunula hľadanie speváckej hviezdy na piatkové večery. Do tradičného nedeľného vysielacieho času sa SuperStar vrátila až s finálovými priamymi prenosmi, ktoré Markíza vysielala súčasne s Novou.

Záverečný priamy prenos sledovalo 446-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, v komerčnej cieľovej skupine 12–54 dosiahol sledovanosť 8,6 % a trhový podiel 24,2 %. Ťažisková jesenná šou si tak nezopakovala úspech z predošlej rekordnej série, kedy finále sledovalo až 678-tisíc divákov.

druhá šanca, Čítajte aj Markíza avizuje novinky v najsledovanejšom seriáli! Poznáme dátum štartu novej série

V tomto roku Markíza stavila namiesto talentových šou na celebritných účinkujúcich. Na jar priniesla tanečnú šou Let's Dance a na jeseň bude jej ťažiskovou šou Tvoja tvár má známy hlas. Televízia do nej obsadila aj víťaza SuperStar Adama Pavlovčina či porotcu Mariána Čekovského, z Let's Dance siahla po Attilovi Véghovi a Zuzane Kubovčíkovej Šebovej.

Jarná tanečná horúčka

Let's Dance sa na jar vrátila na obrazovky po päťročnej prestávke – poslednú sériu Markíza vysielala na jeseň 2017. Dostala modernejšiu podobu, nových moderátorov a obmenou prešla aj porota. Titul kráľa a kráľovnej tanečného parketu získali favoriti celej série Ján Koleník s Vandou Polákovou, ktorí vo finále porazili Adama Bardyho s Dominikou Roškovou a Zuzanu Kubovčíkovú Šebovú s Vilémom Šírom.

Šou sa opäť podarilo vytvoriť ošiaľ tanečnej horúčky a zaradila sa medzi najsledovanejšie jarné programy. Každú nedeľu bola stabilnou jednotkou na trhu a k obrazovkám Markízy pritiahla v priemere 556-tisíc divákov starších ako 12 rokov. V cieľovej skupine 12–54 dosiahlo všetkých desať priamych prenosov priemerný rating 8,6 % a trhový podiel 27,8 %.

Kedy sa diváci môžu tešiť na novú sériu?

Programovej riaditeľky Markízy Silvie Majeskej sme sa opýtali, či bude mať Let's Dance po úspechu opäť dlhšiu pauzu. „Tentokrát už nechceme čakať päť rokov, ako tomu bolo naposledy,“ prezradila v rozhovore pre Mediaklik. „Už teraz rozprávame o vysielacích plánoch na budúci rok a môžem vám prezradiť, že v rámci nich plánujeme uviesť ďalšiu sezónu Let's Dance. Myslím si, že diváci to ocenia,“ potvrdila.

výnimočná nikol, Čítajte aj Veľká seriálová novinka! Markíza na jeseň predstaví netradičný kúsok, ktorý tu doteraz nebol

Let's Dance je licencovaný formát Dancing with the Stars, ktorý pochádza z Veľkej Británie. Na obrazovkách Markízy objavuje od roku 2006, doposiaľ bolo odvysielaných sedem sérií. V prvé roky sa pre vysokú sledovanosť vracala na obrazovky každý rok. V štvrtej sérii však začala stagnovať a po piatej sérii vysielanej v roku 2011 dostala dlhšiu pauzu.

Na obrazovky sa vrátila až o šesť rokov neskôr, v roku 2017, a potom s päť ročným odstupom na jar tohto roka. Posledné dva ročníky vznikli pod režijným vedením Pepe Majeského, ktorý vystriedal po piatich sezónach Petra Núňeza.

Víťazi Let‘s Dance:

  • #1 (2006): Zuzana Fialová a Peter Modrovský
  • #2 (2008): Michaela Čobejová a Tomáš Surovec
  • #3 (2009): Juraj Mokrý a Katarína Štumpfová
  • #4 (2010): Nela Pocisková a Peter Modrovský
  • #5 (2011): Jana Hospodárová a Matej Chren
  • #6 (2017): Vladimír Kobielsky a Dominika Chrapeková
  • #7 (2022): Ján Koleník a Vanda Poláková

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ