Top slovenskí influenceri na Instagrame: Rebríček ovládli športovci a modelky

Katarína Hrnčárová | 13.08.2022 06:00
Najsledovanejší influenceri na slovenskom... Foto:
Najsledovanejší influenceri na slovenskom Instagrame za 2. kvartál 2022.
V klube najvplyvnejších slovenských influencerov a influenceriek sú už štyria „milionári“.
influenceri Čítajte viac Zarábať milióny ročne? Pre kráľov sociálnych sietí to nie je problém

Ako sú na tom slovenské instagramové hviezdy? Slováci milujú športovcov a modelky. Do rebríčka piatich najvplyvnejších mužských influencerov sa v druhom kvartáli tohto roka dostali až štyria športovci.

Najpopulárnejším je cyklista Peter Sagan, ktorý už atakuje hranicu 2 miliónov fanúšikov. Spomedzi ženských influenceriek je kráľovnou modelka Lucia Lachkovič Javorčeková, ktorá je zároveň jedinou Slovenkou, ktorej sa podarilo prekonať hranicu 2 miliónov sledovateľov.

Youtube, hudba Čítajte aj Top 10 najsledovanejších videí všetkých čias na YouTube

Lucia Lachkovic Javorčeková (@luciia) má pred ostatnými slovenskými influencerkami nedosiahnuteľný náskok. Aktuálne má už 2,1 milióna sledovateľov, drvivá väčšina jej fanúšikov však pochádza z Talianska, kde modelka dlhé roky žila. V marci však jej instagramový účet zažil poriadne zemetrasenie, keď na niekoľko týždňov prišla o svoj profil.

Na druhom mieste slovenských influenceriek zostáva modelka Veronika Rajek (@veronikarajek), ktorá sa začala modelingovej kariére venovať, keď mala 16 rokov a súťažila na Miss Slovensko 2016 a Miss Summer 2015. Na Instagrame ju sleduje 1,3 milióna fanúšikov.

Tretia priečka patrí Zuzane Strausz Plackovej (@queen.plackova) s 860-tisíc fanúšikmi, nasleduje Lucia Hrušková známa ako LucyPug (@lucypug) so 791-tisíc sledovateľmi. Prvú päťku uzatvára speváčka Dara Rolins (@dararolins_ver­mi), ktorá ich má 688-tisíc.

zväčšiť Najsledovanejšie influencerky na slovenskom... Foto: Lafluence
Najsledovanejšie influencerky na slovenskom Instagrame Najsledovanejšie influencerky na slovenskom Instagrame za 2. kvartál 2022.

Spomedzi slovenských mužov sa na prvom mieste rebríčka drží cyklista Peter Sagan (@petosagan), ktorému sa možno podarí zdolať hranicu 2 miliónov fanúšikov už v tomto kvartáli. Na dosiahnutie tejto méty mu chýba len 40-tisíc sledovateľov.

Nášho najúspešnejšieho cyklistu nasleduje youtuber Daniel Štrauch známy ako GoGo (@gogomantv) s miliónom sledovateľov. Miliónovú hranicu prelomil na jar tohto roka, k čomu mu pravdepodobne pomohlo účinkovanie v česko-slovenskej verzii reality šou Survivor.

Jakub Zitron Ťapák Čítajte rozhovor Jakub Zitron Ťapák: Nemám žiadnu hranicu, o čom sa môže a nemôže vtipkovať

Na tretie miesto sa z piateho skokovo posunul športovec Jozef Metelka (@jozefmetelka). Slovenský paracyklista je držiteľom šiestich medailí z Paralympijských hier. Na Instagrame má už 995-tisíc fanúšikov, pričom ešte na konci roku 2021 v rebríčku vôbec nebol. V prvom kvartáli tohto roka sa už dostal na piate miesto, odkiaľ vytlačila rapera Rytmusa a v druhom kvartáli sa poskočil až na tretie miesto.

Portál Lafluence však považuje kvalitu jeho fanúšikov podľa metrík databázy (dôveryhodnosť sledovateľov, miera zapojenia fanúšikov a kvalita miery zapojenia) za diskutabilnú.

Štvrté a piate miesto obsadzujú rovnako športovci, tentokrát futbalisti Martin Škrtel (@martin37skrtel) s 888-tisíc fanúšikmi a Marek Hamšík (@marek_hamsik17_of­ficial) s 851-tisíc fanúšikmi.

zväčšiť Najsledovanejší influenceri na slovenskom... Foto: Lafluence
Najsledovanejší influenceri na slovenskom Instagrame Najsledovanejší influenceri na slovenskom Instagrame za 2. kvartál 2022.

Influenceri najčastejšie spolupracujú s módnymi značkami

Od jari tohto roka meria spoločnosť Lafluence aj tzv. spriaznenosť influencerov so značkami, ktoré vo svojich postoch najčastejšie označujú.

Medzi najoznačovanejšími značkami v klasických instagramových príspevkov českých a slovenských influencerov patrili v poslednom kvartáli módne značky Zara, H&M alebo CCC, televízia Markíza alebo organizácia Oktagon MMA. Pri influenceroch, ktorí majú aspoň 25-tisíc fanúšikov, vedú v ich instagramových stories značky About You, Zalando, Aktin, Ladylab a CCC.

Rebríček najvplyvnejších slovenských influencerov pravidelne zostavuje spoločnosť Lafluence, ktorá združuje najviac influencerov v Česku a na Slovensku. Venuje sa influencer marketingu a prepája firmy s online tvorcami na sociálnych sieťach.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ