Kaley Cuoco sa vracia ako Letuška! Bála som sa nakrúcať druhú sériu, hovorí

Radovan Vávra, HBO/International Broadcast Generic | 24.04.2022 07:00
letuška, kaley cuoco, Foto:
Druhá séria hitu Letuška je dostupná na HBO Max.
Seriál Letuška (The Flight Attendant) je dostupný na HBO Max a od 22. apríla sa spustilo vysielanie druhej série tohto hitu. Prečítajte si exkluzívny rozhovor s herečkou Kaley Cuoco, známou zo seriálov Letuška alebo Teória veľkého tresku.

Prvá séria Letušky mala obrovský úspech. Tušili ste, že sa dočká takéhoto ohlasu?

Preboha, nie, ani na sekundu! Stále som v šoku. Bála som sa urobiť druhú sezónu, pretože som nevedela, ako by sme to mohli vylepšiť. Ale nakoniec sme urobili pokračovanie a myslím si, že druhá séria je väčšia a lepšia ako prvá. Urobili sme oveľa viac. Máme viacero verzií Cassie. A bolo to ako vrátiť sa k rodine, vidieť znova všetky tieto postavy, vrátiť sa späť a stretávať sa s novými postavami. Bude to poriadne divoká jazda!

lets dance, Čítajte aj Ďalší prekvapujúci odchod z Let's Dance... Šou sa stala víťazom Veľkej noci

Cítili ste pred druhou sezónou nervozitu?

Bola som nervózna. Keď je niečo dobré, ako to vylepšiť? Tlačíte na seba znova a znova, pýtate sa samej seba ‚Ako to môžeme urobiť?‘. A potom, keď som počula, že hrám päť verzií Cassie, povedala som si ‚ok!‘ Potrebovala prísť na to a uistiť sa, že každá postava je jedinečná a zaujímavá, takže sa nepozeráte na päť rovnakých vecí tou istou optikou. Chcelo to veľa sily a emócií. Bolo tam veľa vzostupov a pádov pre samotnú postavu, ale aj pre mňa. Bolo to naozaj šialený zážitok.

Attila Végh a Ján Koleník v seriáli Ultimátum. Čítajte aj Seriálová udalosť sezóny s veľkou diváckou stratou: Toto je ťažké sústo pre Jojku

Prvá séria bola založená na knihe, zatiaľ čo druhá séria nemá rovnaký zdroj materiálu – ako sa rozhodlo, ako bude Cassieina cesta pokračovať?

Vedeli sme, že budeme opäť cestovať a vybrali sme si Island a Berlín. Pomyslela som si, že sme blázni, ale mali sme tam tie najlepšie zážitky! Bolo to pre mňa také strašidelné, že nám ľudia už neuveria. Priestor mysle (kde sa v prvej sérii stretávala Cassie a mŕtvy Alex) bola veľmi špecifická časť našej šou, a tak sme to chceli ponechať na druhú sériu, ale bolo to ako: „Ako to urobíme?“ Nechceli sme robiť to isté, takže to bolo ako: „Kto sa tam stretne a prečo tam sú?“ Potom sme si uvedomili, že sa potrebuje stretnúť so sebou a so všetkými verziami seba samej. Veci, ktoré nenávidí a osobami, ktorými chce byť. Keď som sa dozvedela, ako to budeme musieť natočiť, povedal som si: „Ako toto chceme urobiť?“ (smiech).

the morning show, Čítajte aj Opäť dokonalá séria! Tento seriál vás presvedčí, že ste televíznymi otrokmi

Aké bolo teda nakrúcanie?

Bolo naozaj náročné! Množstvo príprav a práce, ktorú vynaložilo toľko ľudí. Nikdy som nič také nevidela. Náš tím sa stretol s tímom Orphan Black, pretože urobili podobnú vec a veľmi nám pomohli, ale bola to veľká výzva a nikdy som nerobila čokoľvek podobné. V podstate som pracovala sama proti sebe. Prišla som ako jedna Cassie a nakrútili sme potrebnú scénu, potom som sa zmenila na ďalšiu Cassie. Pozrela som sa, ako sme to nakrútili, potom ma umiestnili na scénu a doslova som pracovala proti sebe, takže som musela byť veľmi presná v načasovaní, čo bolo pre mňa veľmi zvláštne. Som typ herečky, ktorá nechce vedieť, čo bude nasledovať, ale v tomto procese som musela.

Bolo niekoľko dní, keď som hrala všetkých päť verzií Cassie. Bolo tam viacero dvojníkov, veľa z týchto dievčat ma zastupovalo a museli sa naučiť všetky dialógy. Pracovali mimo kamier so mnou a nesmierne mi pomohli, boli neuveriteľné. Bola to výzva pre každého.

Ako by ste opísali päť verzií Cassie?

Máme obyčajnú Cassie, Cassie v zlatých šatách, Cassie v čiernom svetri, budúcu dokonalú Cassie a nihilistickú Cassie. Na pľaci sme sa smiali, že budúca dokonalá Cassie je zo všetkých najviac vystrašená, aj keď to má v hlave najviac v poriadku a je dokonalá. Mysleli sme si, 'nie, ona má najviac problémov!“ Nechýbali mi Cassieine zlaté šaty z prvej sezóny. Chcela by som, aby zmizla. Je tam veľa zlatých šiat a obyčajná Cassie – tieto dve postavy stoja proti sebe v tejto sérii.

Netflix Čítajte aj Netflix bude mať lacnejšie predplatné! Má to však jeden malý háčik…

Na začiatku druhej sezóny sme sa stretli s „obyčajnou Cassie“. Čo nám o nej môžete povedať?

Začala úplne nový život a obrátila list, presťahovala sa do Los Angeles a je triezva a zdravo sa stravuje. Má vedľajší job ako informátorka CIA, čo si myslím, že miluje, pretože jej chýba zábava a alkohol. To je tá vzrušujúca časť jej života. Veľmi rýchlo však zistíme, že všetkým klame, a čo je najdôležitejšie, sama sebe o tom, ako sa cíti.

Ako sa naozaj cíti?

Necíti sa dobre! Vytriezvenie je cesta, ktorá je pre každého iná. Každý sa s tým inak vysporiada, ako cez to prejde a postaví sa vlastným démonom. Cassie čelí mnohým démonom. Na konci prvej sezóny má za sebou prvé dni triezvosti a myslí si, že to bude veľmi ľahké. Robí všetky veci, ktoré by v tejto fáze liečby robiť nemala – presťahuje sa, nadviaže vzťah, dostane novú prácu. Všetko z toho spravila počas prvých šiestich mesiacov!

Cassie je horúca hlava a vždy robí zlé rozhodnutia, a napriek tomu jej fandíme – prečo?

Myslím, že ľudia s ňou súcitia kvôli traume z jej života, z detstva a rodiny. Má veľa jaziev a veľa démonov, o ktorých sa tak dlho tvárila, že neexistujú. Teraz nastal čas, aby im čelila. Celá táto sezóna je o odpustení a sebaprijatí – preto sa stretáva so všetkými rôznymi časťami seba, ktoré nenávidí, ale sú tým, kým je. Všetci máme tieto časti v sebe, ktoré nemilujeme, priali by sme si byť iní. Snažíme sa to zmeniť, ale to sú znaky toho, kým sme. Cassie sa snaží všetko zlé skryť, chce ukázať len to dobré, a to nie je reálne.

Ako výkonný producent máte veľký vplyv na Cassieinu cestu?

Máme úžasný tím. Určite môj hlas má veľkú váhu v tom, ako chcem Cassie vykresliť a ako chcem, aby vyzerala a cítila sa v určitých momentoch. Bolo veľa scén, pri ktorých som si nebol istá, ako chcem, aby to skončilo na obrazovke. Či urobíme komédiu alebo naozaj temný, smutný príbeh a potom by sme sa neskôr rozhodli, čo funguje.

Sharon Stone hrá túto sezónu Cassieinu matku. Ako k tomu došlo, ako sa s ňou spolupracovalo?

Bol to divoký zážitok. Nebola na mojom zozname želaní, pretože som si ani nepomyslela, že by bola možnosť získať ju. Dostali sa k nám zvesti, ako má rada náš seriál a že by chcela hrať moju mamu a povedali sme si ‚och môj bože‘. Takže všetci boli touto myšlienkou posadnutí a chceli sa dohodnúť čo najrýchlejšie. Stále som tomu neverila, ale potom mi začala písať a volať. To, že mi Sharon Stone píše SMS, je stále tá najšialenejšia vec. Ona má veľa osobných skúseností s alkoholizmom vo svojej rodine a cítila sa veľmi blízko k tejto postave. Skončilo to neuveriteľne; nielenže sa s ňou skvele spolupracovalo ako s hercom, bola aj krásna, milá a veľmi vtipná a sarkastická. Vychádzali sme spolu naozaj dobre.

Hovorilo sa už aj o tretej sezóne?

Určite sa budeme o nej rozprávať. Myslím, že musím najskôr vidieť odozvu na druhú sériu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ