Prichádza veľkolepý nával slovenských seriálov! Toto všetko uvidíte v januári

Radovan Vávra | 07.01.2022 07:00
šťastní vs. šťastní, Foto:
V stredu večer štartuje na Markíze nový komediálny seriál Šťastní vs. Šťastní.
Slovenské televízie sa púšťajú do vybičovaného boja o každého diváka! V januári odštartuje rekordný počet slovenských seriálov! Prinášame vám kompletný prehľad...

1. Druhá šanca – TV Markíza

MUDr. Andrej Fabián je jedným z najlepších interných lekárov na Slovensku, ale jeho vzťah k pacientom je úplne neosobný. Nevolá ich menami, ale číslom postele. Nezaujíma ho ich osobný život, iba laboratórne správy. Nulová empatia, nulový súcit, nulová emocionálna angažovanosť. Avšak po takmer tragickej nehode sa jeho život mení od základov!

silvester, Čítajte aj Sledovanosť na Silvestra: Slováci nekompromisne odignorovali televízie! Vzniká nová tradícia?

Fabián nezomiera, ale keď sa prebudí, rýchlo si uvedomí, že to, čo sa mu stalo, je možno oveľa horšie ako smrť: zranenie hlavy vymazalo všetky jeho spomienky za posledných dvanásť rokov. Jediná vec, na ktorú sa Fabián môže upnúť, aby neupadol do zúfalstva, je vrátiť sa k svojej práci. Ale niečo sa v ňom zmenilo: byť pacientom úplne prevrátilo jeho prístup k medicíne. A hoci sa teraz nemôže spoliehať na svoje lekárske znalosti, ktoré sú 12 rokov staré, môže využívať svoju obnovenú schopnosť emocionálneho zapojenia.

farma 13, eva kramerová, evelyn, Čítajte aj Reality a zábavné šou v roku 2022: Najväčšia ponuka Markízy za posledné roky!

2. Štastní vs. šťastní – TV Markíza

Je to príbeh o dvoch rodinách s rovnakým priezviskom, ale úplne odlišným sociálnym statusom. Jedni Šťastní sú bezstarostní boháči, druhí Šťastní trú biedu. Pri pôrode im omylom vymenili synov a teraz, po 16-tich rokoch, sú donútení, aby sa obe rodiny spoločne nasťahovali pod strechu bohatých Šťastných. Šťastní vs. Šťastní sú zábavnou rodinnou komédiou, ktorej hlavným odkazom je: „rodina nadovšetko“. Bez ohľadu na to, aký veľký zlepenec rodina Šťastných je.

pán profesor, tomáš maštalír, gabika marcinková, Čítajte aj Markíza chystá seriálovú smršť: V roku 2022 až tri novinky, ale aj návrat stálic

3. Oteckovia – TV Markíza

A netreba zabudnúť na podvečernú klasiku! Oteckovia odštartujú piaty rok vo vysielaní. Avšak s obrovskou zmenou! Z pôvodnej štvorice je už trojica. Minulý rok v decembri, s koncom siedmej série sa so seriálom rozlúčil herec Braňo Deák alias Alex, spolu s ním aj Jana Kovalčíková. Celá seriálová rodina odišla žiť do Holandska.

4. Hranica – TV JOJ

Jojka spúšťa nový denný seriál! Nový komediálny seriál sa odohráva na slovensko-ukrajinskej hranici, kde vo fiktívnej obci Krivé žije niekoľko rodín, ktoré sa podieľajú na pašovaní všetkého, okrem ľudí, zbraní a drog. Do pašovania je zapletená aj jedna ukrajinská rodina, ktorá vlastní obchod s potravinami v najbližšej ukrajinskej dedine. Treťou „hlavnou postavou“ sú colníci a príslušníci hraničnej polície, ktorí sa snažia pašerákov odhaliť a prichytiť pri čine.

wandavision, elizabeth olsen, paul bettany, Čítajte aj Rok 2021 bol drsný: Tieto seriály sa definitívne rozlúčili so svojimi fanúšikmi

5. Nemocnica – TV JOJ

Po megaúspešnej jeseni sa divácky valec vracia expresne rýchlo! Nový muž v Nemocnici svätého Martina rovná sa nová rozbuška. Nová séria však nie je výzvou len pre dve obľúbené lekárky. V zložitej situácii sa ocitnú aj Roman s Denisou, ktorí spolu vychovávajú syna Miška aj napriek tomu, že už nie sú spolu. Ich single život ich predurčuje k novým vzťahom, ktoré však budú rovnako, ako ten ich, komplikované. Všetko zamotá bývalý primár chirurgie Erik Polák, ktorého Denisa veľmi zaujme. Braňovi do cesty prichádza nová kolegyňa Inez, ktorá sa vysmieva z jeho smútku za Agátou, na doktora Čierneho čaká minulosť v podobe vážne chorej pacientky Oľgy Richterovej. A samozrejme nebudú chýbať lekárske prípady z urgentu!

KA 01 Harry Potter20th Anniversary Čítajte aj Filmová mágia, ktorá nevyprchala. Návrat do Rokfortu je nostalgický, občas až gýčový

6. Kriminálka Kraj – TV JOJ

Základom sú zločiny, ktoré vyšetruje fiktívna krajská kriminálka, ale rovnako aj jedinečný kraj, v ktorom sa všetky prípady stanú – Záhorie. Kraj charakteristický malebnými západmi slnka, sladkou vôňou viniča, piesočnou pôdou a borovicovými lesmi. Zároveň kraj tajomný, uzavretý, plný zamlčaných bolestí a niekedy až otrasných činov egoistických či ľahko manipulovateľných charakterov z rôznych sociálnych vrstiev. Kraj, v ktorom sa na krivdu nezabúda, ale vystaví sa za ňu účet aj s úrokmi.

HP kolaz Čítajte aj Do Rokfortu sa po 20 rokoch nevrátili. Ktoré hviezdy sa do špeciálu o Harrym Potterovi nedostali?

7. Šťastná rybka – TV JOJ

Čo sa stane, keď jeden obyčajný muž v strednom veku, ktorý žije v obyčajnej dedine a má obyčajnú rodinu, vyhrá 10 miliónov eur? Zaobstará sebe a rodine všetko, o čom kedy snívali? Vykašle sa na firmu, kde pracuje pod svojím švagrom za almužnu a už nikdy nepohne ani prstom?

Matky - film Čítajte aj Aké kinohity prinesie v roku 2022 Jojka? Len nedávno boli tieto filmy v kinách...

8. Priznanie – RTVS

Do boja o divákov výrazne zasiahne aj verejnoprávna RTVS, ktorá ponúkne voľné pokračovanie divácky megaúspešného Hniezda! Štartuje už v nedeľu, 9. januára. Seriál sa bude zaoberať novou spoločenskou témou – migráciou, čím tvorcovia zabrúsia do ďalšej kontroverznej problematiky. Prvá séria rozobrala do detailov tému utajených pôrodov a adopcie.

Diváci sa v seriáli Priznanie môžu tešiť na obľúbených hercov zo seriálu Hniezdo – Soňu Norisovú, Alexandra Bártu či Andreu Karnasovú, ale aj na nové postavy v podaní Angeliky Sbouli, Roberta Siposa, Martiny Zábranskej, Andyho Kummera, Lucie Vráblicovej, Kamila Mikulčíka, Rebeky Polákovej, Jany Kvantíkovej, Petra Daniša, Mateja Babeja, Petra Kočiša, Jána Galloviča a ďalších.

Markiza filmy kolaz Čítajte aj Filmové premiéry na Markíze v roku 2022: Jirka Mádl ako moderný foter aj Dwayne Johnson v džungli

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ