Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Sledovanosť na Silvestra: Slováci nekompromisne odignorovali televízie! Vzniká nová tradícia?

Televízny záver rok 2021 bol opäť šokujúci. Po vianočnej sledovanosti, keď Slováci opäť ukázali, že ich preferencie sa menia a viaceré overené stálice zaznamenali pokles, iné zas nečakane vystrelili, na Silvestra bolo všetko inak. Spoločným menovateľom posledného večera minulého roka bola priemernosť. Nielen v programovej ponuke, ale aj samotnej sledovanosti.

04.01.2022 07:00
silvester, Foto:
Koniec minulého roka a začiatok tohto boli mimoriadne zaujímavé. Slováci vystavili televíziám poriadne mastný účet.
debata (71)
druhá šanca, survivor, Čítajte aj Markízu od januára nespoznáte! Pripravte sa na revolučné zmeny vo vysielaní

Je už akýmsi smutným štandardom, že slovenské televízie nevyrábajú nákladné a najmä originálne šou, s ktorými by publikum pri obrazovkách úprimne pobavili. To, že to funguje a je to len otázka financií a vôle ukázali bratia Česi, ktorí valcovali Silvestrom s hereckou legendou Jiřinou Bohdalovou. Varietnú šou sledovalo 1,6 milióna českých divákov. Je to jasný dôkaz toho, že aj v súčasnosti tento typ relácie patrí k poslednému dňu roka.

Ako to vyzeralo na slovenských obrazovkách? Markíza pomenovala svoj program „Exkluzívny Silvester“, od exkluzívne to malo na míle ďaleko. Išlo o klasický zostrih tohtoročných šou Superstar, Chart Show a 2 na 1, ktorý bol pretkaný aktuálnymi vstupmi s Adelou Vinczeovou a jej hosťami. Televízia týmto programom vyplnila celý večerný slot až do polnoci.

HP kolaz Čítajte aj Do Rokfortu sa po 20 rokoch nevrátili. Ktoré hviezdy sa do špeciálu o Harrym Potterovi nedostali?

Jojka išla opäť cestou premiérového programu, no recyklovala formáty z ostatných rokoch, ktoré by si zaslúžili dávku inovácie. Opäť stavila na kombináciu Silvestrovského Inkognita a hudobnej relácie Všetko, čo mám rád. Najlákavejšiu ponuku si pripravila verejnoprávna RTVS, ktorá nakrútila sviatočné špeciály svojich šou ako Milujem Slovensko, Pečie celé Slovensko alebo Neskoro večer.

© Autorské práva vyhradené

71 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #sledovanosť #Silvester #TV JOJ #TV Markíza #Vianoce 2021 #Silvester 2021