Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Programové otrasy v Jojke: Stačili dva týždne a je tu prvý prepadák, druhú šancu dostáva...

Televízny rok 2024 sa len pomaly rozbieha a Jojka v rekordnom čase musí urgentne meniť program. Vybuchla jej staronová relácia.

17.01.2024 00:00
heslo, alagič, Foto:
Heslo vydržalo v hlavnom vysielacom čas len dva týždne. Od najbližšieho pondelka ho vystrieda premiérové Inkognito.
debata (3)

Jojka mala v pláne vrátiť lesk relácii Heslo, ktorú pred pár rokmi už vysielala. Šou dostala kreatívny facelift a novú moderátorku – Jasminu Alagič Vrbovskú, a ako bonus lukratívny vysielací čas. Heslo otváralo pondelkový hlavný vysielací čas. Dlhoročne vysielané Inkognito zostalo v druhom vysielacom slote, navyše s ním Jojka mala nelichotivé plány a presunula premiérové epizódy na sobotné podvečery. Pre túto reláciu, ktorá kedysi zbierala divácke ocenenia, to bola značná degradácia a predzvesť toho, že by sa mohol blížiť jej koniec.

čas nádejí, Čítajte aj Zrodil sa nový divácky hit! Slovenským obývačkám kraľuje tento nový seriál...

Napokon bude všetko inak. Heslo Jojke absolútne vybuchlo. Už prvá epizóda naznačila, že nápad s reštartom a nadpriemernou sledovanosťou bude len zbožné prianie. Pri obrazovkách Jojky bolo len 182-tisíc divákov v univerzálnom publiku 12+ a rovnako slabý výkon šou zaznamenala aj v obchodnej cieľovej skupine 13 – 55, kde si pripísala sledovanosť len 3% a podiel na trhu 9,8%. Vtedy Jojku porazila Markíza s premiérou českého kinohitu Želanie k narodeninám. Pri obrazovkách Markízy bolo celkovo 395-tisíc divákov v publiku 12+, s dosahom až na 692-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). V cieľovej skupine 13 – 55 dosiahol film sledovanosť 7,9% a nadpriemerný trhový podiel 28%.

Eduard Čengel Čítajte aj Ďalšia zmena vo vedení RTVS. V ťažkej finančnej situácii končí kľúčový člen manažmentu

Tento pondelok sa scenár zopakoval. Markíza neustúpila a opäť divákom ponúkla českú komédiu Srdce na dlani. V cieľovej skupine 13 – 55 film uhral rating 6,5% a trhový podiel 24,6%. pričom pri obrazovkám sedelo celkovo 343-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Ďalšia premiérová epizóda Hesla sa ešte viac prepadla v diváckej priazni.

Istrochem Vajnorská Čítajte aj Zanedbaná časť Bratislavy postupne ožije. V bývalom Istrocheme vyrastie nová štvrť

V cieľovke 13 – 55 si pripísala podpriemernú iba 2,8% sledovanosť s 9,2% trhovým podielom. Prvý prepadák rok 2024 tak pozná svoje meno. Šou si pustilo 177-tisíc divákov. Jojka okamžite zareagovala a mení program. Už budúci pondelok druhú šancu zažiariť dostane Inkognito. To sa po viacerých sezónach vracia do hlavného vysielacieho času od 20:40. Heslo putuje do druhého večerného slotu a je otázne, ako dlho sa v ňom zdrží s prihliadnutím na dosahované výsledky v priebehu ostatných dvoch týždňov.

Navyše Jojka mení názor, čo sa týka premiér Inkognita. Pôvodne chcela premiéry vysielať v sobotu podvečer a v pondelok by išli reprízy. Ani to už neplatí. Nové časti sa budú vysielať práve v pondelok a sobota poslúži pre reprízové okno. Inkognito tak dostáva druhú šancu, aby ukázalo svoju silu.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #relácia Heslo