Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšia zmena vo vedení RTVS. V ťažkej finančnej situácii končí kľúčový člen manažmentu

Zmena nastáva na poste finančného riaditeľa.

16.01.2024 11:00
Eduard Čengel Foto:
Eduard Čengel je novým riaditeľom sekcie ekonomiky RTVS.
debata (1)

Riaditeľom Sekcie ekonomiky RTVS je od utorka 16. januára 2024 Eduard Čengel. Vo funkcii nahradil doterajšiu riaditeľku Danielu Vašinovú, ktorá sa rozhodla odísť na vlastnú žiadosť z rodinných dôvodov.

čas nádejí, Čítajte aj Zrodil sa nový divácky hit! Slovenským obývačkám kraľuje tento nový seriál...

„Uvedomujem si, že do RTVS nastupujem v čase, kedy sa nachádza v neľahkej finančnej situácii a na stole je viacero možných scenárov ďalšieho vývoja situácie. Verím, že so svojimi predošlými skúsenosťami prispejem k stabilizácii situácie a RTVS bude naďalej schopná napĺňať svoje legislatívne záväzky ako nezávislé verejnoprávne médium,” povedal Eduard Čengel.

„V prvom rade sa chcem veľmi pekne poďakovať Daniele Vašinovej za jej prácu a nasadenie v čase, keď sa RTVS nachádzala v komplikovanej situácii v oblastí financií. Či už išlo o zrušenie koncesionárskych poplatkov a prechod na nový spôsob financovania, ako aj v čase, kedy bol nárokovateľný príspevok RTVS znížený z 0,17 % na 0,12 % HDP. Mrzí ma, že opúšťa manažment RTVS, ale plne rešpektujem jej rozhodnutie a prajem jej veľa pracovných aj osobných úspechov v budúcnosti. Zároveň som rád, že sa v tejto neľahkej situácii rozhodol prijať ponuku riaditeľa Sekcie ekonomiky RTVS pán Eduard Čengel. Verím, že s jeho bohatými manažérskymi skúsenosťami v oblasti ekonomiky a financií bude veľkým prínosom pre RTVS a spoločnými silami sa nám podarí v rámci možností finančne zastabilizovať verejnoprávne médium,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

emmy, boj o moc, Čítajte aj Tieto dva seriály vládnu svetu! Ceny Emmy prevalcovali hity, ktoré Slováci málo poznajú

Eduard Čengel vyštudoval Ekonomickú univerzitu v Bratislave. Na rôznych manažérskych pozíciách pôsobil od roku 1999. Pracoval aj ako námestník generálneho riaditeľa na ekonomicko-obchodnom úseku v spoločnosti Slovenská konsolidačná, a.s., kde zodpovedal aj za strategické vedenie odboru ekonomiky, odboru postupovania pohľadávok a odboru analýz. Do RTVS prichádza z pozície finančného riaditeľa Senior Care Galanta. Finančným riaditeľom RTVS je od utorka 16. januára.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #personálne zmeny