Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Reštart svetovej šou sa blíži: Je známe meno moderátora. Stane sa niečo, čo v televízii ešte nebolo

Už v novembri sa divákom predstaví nová verzia Big Brothera.

03.11.2023 06:00
Big Brother, Foto:
Big Brother sa vracia na Slovensko.
debata

Big Brother na Slovensku má pomerne pošramotenú minulosť. Písal sa rok 2005, Slovensko už okúsilo chuť reality šou a obývačkami sa prehnala prvá megaúspešná Superstar. Televízia JOJ na jeseň priniesla kontajnerovú šou Vyvolení a Markíza odpovedala rovnakou stratégiou, divákom predstavila Big Brothera s podtitulom Súboj. A diváci rozhodli. Kým Vyvolení na Jojke spôsobili hotový ošiaľ a stanica sa tešila z obrovskej sledovanosti, Markíza zostala na okraji záujmu a Big Brother dodnes patrí medzi najväčšie prepadáky, ktoré sa prehnali slovenskými obývačkami.

O 5 minút 12 Čítajte aj Moderátorské zemetrasenie v RTVS nemá konca: Po hlavnom spravodajstve sa mení aj najsledovanejšia politická relácia

Po 18 rokoch prichádza česko-slovenský reštart. Markíza s Novou odhalili meno moderátora. Big Brother Česko & Slovensko ponúkne Voyo sedemkrát týždenne, Markíza v pracovné dni a v soboty televízia Doma. Šou bude moderovať skúsený moderátor Míra Hejda.

Míra Hejda bude moderovať novú verziu Big... Foto: Voyo
míra hejda, big brother, Míra Hejda bude moderovať novú verziu Big Brothera.
East Tower Čítajte aj Bratislava bude mať ďalší mrakodrap. Výškou prekoná Eurovea Tower, pripomína známu vežu v New Yorku

„Ani by som neveril, že sa moderovaniu venujem 20 rokov… Za ten čas som toho zažil toľko, že keď na to teraz spomínam, sám neverím. Či už je to rádio, pódium alebo televízia. Keď som v 23 rokoch dostal pozíciu riaditeľa programu v rádiu Kiss v Plzni, bola to výzva! Vnútorne som bol ale presvedčený, že toto je moja pozícia, toto som ja. Motivovať ľudí okolo seba, hľadať talenty a taktiež vymýšľať kreatívny program. Hoci najviditeľnejšia bola pozícia moderátora, ja som vždy bol súčasne tvorcom, kreatívcom, manažérom a investorom. Toto sa už nezmenilo. Niekde v duchu som si hovoril, že teraz by som už vzal len naozaj veľkú výzvu. Je tu, Big Brother. Šou sa vrátila pred pár rokmi ako úplne nový moderný formát a stala sa okamžite jednou z najsledovanejších vo všetkých 40 krajinách! Bude mi cťou ju v Česku aj na Slovensku moderovať,“ hovorí Míra Hejda.

The Crown, koruna, Čítajte aj Seriálový november: Neskutočný nával skvelých hitov. Rozhodne sa nebudete nudiť

Big Brother privíta 16 nových spolubývajúcich, ktorých bude sledovať pomocou 58 kamier 24 hodín 7 dní v týždni. O vylúčení jednotlivých súťažiacich rozhodnú diváci pomocou mobilnej aplikácie. Víťaz si odnesie rozprávkových 100 000 eur. Spolubývajúci, ktorí v dome vydržia až do finále, strávia spoločne 9 týždňov, neminú ich ani vianočné sviatky. Ešte doteraz televízie nerobili reality šou, v ktorej by súťažiaci trávili Vianoce.

respekt a Denník N Čítajte aj Denník N je novým spolumajiteľom známeho českého časopisu Respekt, majú veľké plány

Fanúšikovia reality šou uvidia dianie z domu každý deň. Unikátne budú sobotné priame prenosy, ktoré ponúknu udalosti v súvislostiach a najmä v nich na základe diváckeho hlasovania v špeciálnej aplikácii budú postupne vypadávať jednotliví súťažiaci. O vysťahovaní z domu budú rozhodovať výhradne diváci, avšak Big Brother má pri porušení pravidiel právo vylúčiť alebo spolubývajúceho nominovať na vylúčenie. Aplikácia bude tiež rozhodujúca pri voľbe víťaza vo finálnej epizóde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Big Brother #TV Markíza #Voyo #televízna sezóna 2023/2024