Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bezprecedentný návrat českých staníc na Slovensko: Diváci dostanú nielen nové televízie!

Nové verzie obľúbených tematických televízií českej Primy budú legálne šírené na Slovensku. Vyrieši sa tak dlhodobý spor o retransmisiu českých staníc. Tie dlhodobo, spolu so slovenskými komerčnými stanicami, žiadajú stiahnutie televízií zo slovenského trhu pre nevysporiadané vysielacie práva.

15.03.2024 00:00
prima, prima tv, Foto:
Slovensko sa čoskoro dočká slovenských mutácií staníc Primy.
debata (16)

Slovenskú verziu dostane mimoriadne obľúbená variácia Prima Cool, ale aj Prima Love. Spoločnosť FTV Prima získala tento týždeň od českej Rady pro rozhlasové a televizní vysílání licencie na vysielanie televíznych kanálov Prima COOL SK a Prima LOVE SK, ktorých vysielanie bude smerované pre územie Slovenska.

šimkovičová, taraba, danko, Čítajte aj Taraba: RTVS riadi bezdomovec zasypaný exekúciami, spravodajstvo nás nezaujíma. Danka niekto nazval "debilom"

„Naším hlavným cieľom pri vstupe na slovenský televízny trh bolo, aby sme aj divákom na Slovensku priniesli to najlepšie z vlastnej tvorby skupiny Prima. Tento cieľ sa nemení. Čo sa v uplynulom období zmenilo výrazne, je navýšenie výroby originálnych formátov rozličných žánrov, ktoré divákom prinášame. Vnímame záujem o tento obsah u slovenských divákov a nové tematické kanály preň poskytnú vhodný priestor. Svojím obsahom nové kanály pre slovenský trh nadviažu na úspech našich prvých tematických staníc. Prima COOL v tomto roku oslavuje už pätnáste výročie, takže je na čo nadväzovať,“ približuje generálny riaditeľ skupiny Prima Marek Singer.

slnko v sieti, Vanda Hrycová Čítajte aj Prečo sú práve novinári strážcami demokracie? Nový film nám to ukáže, hovorí producentka Hrycová

Prvým z dvojice televíznych kanálov, ktoré v ponukách satelitných, káblových a IPTV operátorov na Slovensku čoskoro pribudnú, bude ešte v prvej polovici roka kanál Prima COOL SK. Podrobnosti programovej skladby, ktorú okrem vlastnej tvorby doplnia aj vybrané akvizičné tituly, predstaví skupina Prima verejnosti už čoskoro. V druhej polovici roka by mala zrejme nasledovať aj Prima LOVE SK.

To však nie je všetko. Svoju slovenskú verziu by mali dostať aj Prima Krimi a filmová Prima Max. Odštartovanie staníc Prima Krimi a Prima Max je naplánované na budúci rok. Lokalizované verzie by tak nahradili české tematické stanice skupiny Prima, ktoré sú v ponuke operátorov v súčasnosti.

Zmenu čaká aj Prima Plus

Zásadná zmena čaká aj televíziu Prima Plus, tá sa premenuje na Prima SK.

„Sme radi, že môžeme všetkým generáciám divákov na Slovensku ponúknuť rodinnú televíznu stanicu v podobe Prima SK, ktorá pravidelne prináša novinky z premiérovej tvorby skupiny Prima. Len od januára tohto roka mali možnosť diváci sledovať osem nových rodinných, zábavných alebo kriminálnych seriálov, ktoré dopĺňajú ďalšie programy. Teší nás, že môžeme rozšíriť ponuku na Slovensku o dva nové kanály a veríme, že si tiež skoro nájdu obľubu u divákov,“ dodáva Alex Ruzek, programová riaditeľka skupiny Prima.

Na kanáli Prima Plus, respektíve už čoskoro Prima SK, pribudnú aj ďalšie programové novinky. Úvod roka plný premiérových seriálov bude od 1. apríla pokračovať sviežim, romanticko-komediálnym príbehom zo slnkom zaliateho pobrežia Jadranu pod názvom Lež na pláži. Už v najbližších týždňoch pribudnú vo vysielaní kanálu aj úspešné adaptované licencované zábavné formáty ako Inkognito či Máme rádi Česko. Tými sprevádza obľúbený moderátor Libor Bouček, ktorý v nich hostí množstvo známych tvárí.

Diváci na Slovensku majú od roku 2020 navyše možnosť sledovať aj spravodajstvo platformy CNN Prima NEWS.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Prima PLUS #televízia Prima