Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto bude najväčší televízny masaker jari: Jojka ide do boja s Markízou, vytiahne proti nej...

Jojka sa rozhodla vytiahnuť ťažký kaliber a zostreliť markizácke Let' s Dance z piedestálu. Podarí sa jej to?

09.02.2024 00:00
iveta, Foto:
Druhá séria Ivety sa objaví začiatkom marca.
debata (6)

Jarná sezóna sa naplno rozbehne v marci, keď na obrazovky vtrhnú viaceré premiéry na čele s ťažiskovou šou Let's Dance, ktorá už tradične obsadí nedeľné večery. RTVS týždeň pred premiérou ukončí vysielanie svojho ostro sledovaného historického seriálu Čas nádejí, ku ktorému si pravidelne sadá viac ako 500-tisíc divákov. Markíza by si tak mohla vydýchnuť, že sa vyhne ťažkej konkurencii. Opak je pravdou. Chystá sa veľký jarný súboj medzi komerčnými stanicami, čo nie je nič výnimočné, Markíza s Jojkou si idú pravidelne po krku.

Kristína Sisková, Klára Issová a Milan Ondrík. Čítajte aj Markíza opäť trafila do čierneho: Zrada je ukážkou toho, že aj slovenský seriál môže vyzerať svetovo

Jojka sa proti Let's Dance rozhodla nasadiť svoju atómovku. Na nedeľu 3. marca avizuje štart druhej série svojho minuloročného hitu Iveta. Tentokrát tvorcovia nakrútili až desať epizód, namiesto ôsmich ako v jednotke.

zrada, ondrík, issová, Čítajte aj Slovensko spoznalo meno nového diváckeho megahitu: Pokorený Dunaj, ale aj Čas nádejí

Iveta sa s prvou sériou stala najsledovanejším seriálom v histórii Jojky. Prvá časť dosiahla v cieľovej skupine 12+ neuveriteľných 799-tisíc divákov. Druhú sledovalo 755-tisíc. Prvá epizóda sa v cieľovke 12 – 54 pýšila rekordnou 14% sledovanosťou a 36,5% podielom na trhu, pričom zasiahla viac ako milión divákov. Tretiu časť celkovo sledovalo stále rekordných 695-tisíc divákov. V komerčnej cieľovke uhrala až 12,5% sledovanosť s 34,2% trhovým podielom. V cieľovke 12+ to bola až 15,1% sledovanosť s 31,5% trhovým podielom. Ostatné epizódy sa udržali vysoko nad 500-tisícovou hranicou. Po dlhom čase tento formát spôsobil doslova divácky ošiaľ a televízia musela, prirodzene, prehodnotiť svoje plány. Z pôvodne plánovanej minisérie spravila plnohodnotný seriál, ktorý dostal druhú sériu.

Video

O čom bude druhá séria Ivety?

V druhej sérii sa životy seriálových hrdinov nečakane menia. Osud ich zaveje do Prahy, Hodonína a niektorých dokonca až do New Yorku. Životy aktérov trebišovského príbehu sa pomerne radikálne zmenia. Iveta sa vydá za Števa a čakajú spolu dieťa. Jej mama Diana udržuje vzťah s farárom, ale ten, ako sa zdá, nie je založený iba na duchovnej báze. Ivetin otec Ľubo sa dostane do väzenia po tom, čo pri kurióznej nehode nechtiac zničí trebišovský kostol. A ako sa to stalo?

Zrada, Doktorka Fosterová Čítajte aj Divácka lahôdka so špičkovými hercami: Pozrite si, ako vyzerá Zrada v britskom origináli

Ľubo si chcel získať Dianinu priazeň preletom vrtuľníkom nad mestom s transparentom, na ktorom je odkaz pre milovanú Dianu. Vrtuľník pilotuje podľa pokynov kamaráta, ktorého má na telefóne. Jeho dobre mienený pokus o získanie priazne Diany sa však skončí katastrofou – vrtuľník narazí do kostola a Ľubo putuje do väzenia. Trebišovčania sa snažia kostol opraviť, práce na stavbe však nejdú podľa plánu. Vo väzení sa Ľubo spozná s rómskym zlodejíčkom Dadom, s ktorým bude mať neskôr Iveta veľké plány.

Ustojí Markíza príchod Ivety? Alebo prehrajú obe televízie, keď sa zbytočne roztriešti divácka pozornosť medzi dva programy a súboj nebude mať víťaza? Jojka si musí byť vedomá toho, že rekord z minulého roka nemá šancu zopakovať. Prvá séria štartovala začiatkom januára, išlo vôbec o prvú seriálovú premiéru roka 2023 a mala voľné konkurenčné pole. Tento rok je situácia diametrálne odlišná a diváci sa prirodzene dostavia vo veľkom k Let's Dance, ale budú zvedaví aj na Ivetu, čo v konečnom dôsledku oslabí výkon oboch staníc.

Poslednú, ôsmu sériu tanečnej šou, v ktorej zvíťazili Jana Kovalčiková a Vilém Šír, uvádzala televízia Markíza od marca do mája 2023. Najviac divákov, až 605-tisíc, pritiahla k obrazovkám prvá epizóda. V priemere si desať priamych prenosov pozrelo 523-tisíc divákov v univerzálnej cieľovej skupine 12+ a ďalších 51-tisíc si šou pozrelo v trojdňovej oneskorenej sledovanosti. V obchodnej cieľovej skupine 12 – 54 si Let's Dance rovnako pripísalo vysoký priemerný trhový podiel 28,9 %, pričom až tri priame prenosy prekročili hranicu 30 %. Rekordnom bolo 35 % pri prvej epizóde.

Tento rok čaká tanečná výzva herečku Petru Dubayovú, speváčku Tinu, modelku Michealu Kocianovú, herečku Hanu Gregorovú, herečku Annu Jakab Rakovskú, redaktora Jána Tribulu, šéfkuchára Martina Nováka, futbalistu Jána Ďuricu, herca Jakuba Jablonského, herca Juraja Loja a nebude chýbať ani herec Juraj Bača.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #TV Markíza #Let's Dance #seriál Iveta #televízna sezóna 2023/2024