Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

V Markíze končí známa tvár: Túto moderátorku na obrazovkách po novom neuvidíte

V Markíze končí moderátorka Počasia Lenka Debnárová.

05.02.2024 13:10
TV Markíza Foto:
Ilustračný obrázok.
debata

V Markíze sa v posledných mesiacoch dejú výrazné personálne zmeny. Na konci roka skončil šéf spravodajstva Henrich Krejča, tentorkát odchádza moderátorka Počasia Lenka Debnárová, píše o tom Plus 7 dní.

„Lenka Debnárová bude súčasťou tímu moderátorov Počasia do mája tohto roku. Rozhodnutie ukončiť spoluprácu bolo dôsledkom procesu optimalizácie redakcie. Chceme jej poďakovať za skvelú prácu, ktorú na televíznych obrazovkách odvádzala počas desiatich rokov svojho pôsobenia,“ napísalo PR oddelenie Markízy pre Plus 7 dní. Po novom tak bude Počasie moderovať len trojica Vratko Sirági, Mirka Almásy a Katka Kulová. Vratko Silági sa do Počasia dostal po účasti v minuloročnom Let’s Dance.

Martina Šimkovičová Čítajte viac S petíciami sa roztrhlo vrece: Tá o Šimkovičovej má už takmer 200 000 podpisov

Veľkým prekvapením minulého ročníka Let’s Dance sa stal moderátor Telerána Vratko Sirági, ktorý do tanečnej súťaže nastúpil namiesto zranenej Márie Čírovej. Sympatický moderátor si divákov okamžite získal svojím talentom aj životným príbehom a z náhradníka sa stal jedným z favoritov celého ročníka.

Po Let’s Dance sa prirodzene očakávalo, ako využije televízia Markíza popularitu svojej novej hviezdy a v akej relácii jej dá priestor. Televízia napokon prezradila, že sa stane moderátorom jednej z večerných spravodajských relácií – je ňou práve spomínané Počasie.

Veľké zmeny v Markíze

Dlhoročný šéf spravodajstva a publicistiky Henrich Krejča sa na konci roka 2023 rozhodol pre odchod z televízie. „Henrich venoval Markíze na súčasnej pozícii viac ako desať rokov a po uvážlivej diskusii sme sa s Henrichom zhodli, že je ten správny čas posunúť sa ďalej. Henrichovi úprimne ďakujeme a prajeme mu všetko najlepšie v jeho ďalšom pôsobení. S cieľom zabezpečiť plynulý prechod a kontinuitu sme sa dohodli, že u nás zotrvá do konca roka,” dodal k pôsobeniu Krejču generálny riaditeľ TV Markíza Peter Gažík.

„Dnešné rozhodnutie prichádza po mesiacoch diskusií s Petrom, ktorý mi preukázal veľkú flexibilitu a otvorenosť. V Markíze som prežil krásnych takmer 27 rokov života, je to skvelá televízia a želám jej všetko dobré a veľa úspechov,“ uviedol Henrich Krejča.

Na poste ho nahradil Michal Kratochvíl, šéfredaktor spravodajstva TV Nova.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Markíza