Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: Koalícia urýchľuje novelu trestného práva, opozícia organizuje masívne protesty

Diskutovať sa bude aj o obavách z prerušenia tranzitu ruského plynu na Slovensko.

03.02.2024 00:00
Tomáš Taraba Foto: ,
Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) po zasadnutí vlády v Bratislave 13. novembra 2023
debata (1)

Nová vládna garnitúra má za sebou 100 dní vlády, opozícia zorganizovala doposiaľ najväčšie protesty. Koalícia k novele trestného práva po kritike pridala pozmeňujúci návrh. Aj v druhom čítaní skrátila trvanie rozpravy a zákon tak môže byť schválený už na budúci týždeň. Predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) uviedol, že nie je proti zmene rokovacieho poriadku, ale praktické zmeny v ňom podporuje.

Opozičné strany SaS a PS tiež podávajú návrh na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej, mimoriadna schôdza k jej odvolávaniu by mohla byť koncom budúceho týždňa. Známi sú tiež všetci prezidentskí kandidáti. O post hlavy štátu zabojuje 11 kandidátov, aj líder hnutia Slovensko Igor Matovič.

Premiér Robert Fico po návšteve Užhorodu hovorí o pokračovaní tranzitu ruského plynu na Slovensko. Ukrajine má ale tento rok vypršať zmluva s ruským Gazpromom a jej predĺženie odmieta. Diskutovať sa bude aj o obavách z prerušenia tranzitu ruského plynu na Slovensko.

čas nádejí, dunaj, Čítajte aj Markíza verzus RTVS: Slováci si zamilovali historické seriály. Ktorý z nich je lepší?

Hosťami Sobotných dialógov budú v sobotu minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) a exministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS). O zmenách v oblasti trestného práva a ich vplyve na právny štát budú diskutovať s moderátorkou Annou Vargovou. Reláciu vysiela od 12:10 hod. Rádio Slovensko a spravodajská televízia :24.

Do nedeľnej diskusie V politike prijal pozvanie minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) a bývalý minister školstva, v súčasnosti poslanec Ján Horecký (KDH). Moderátor Richard Dírer bude s politikmi hovoriť o aktuálnych témach aj o vzdelaní ako priorite spoločnosti. Diskusiu V politike vysiela spravodajská televízia ta3 od 11:00 hod.

skyscaper, mrakodrap Čítajte aj 10 najvyšších mrakodrapov sveta: Futurustické architektonické zázraky, elegancia a luxus

Hosťami O 5 minút 12 budú minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS) a poslankyňa Veronika Remišová (hnutie Slovensko – Za ľudí). Moderátor Marek Makara s nimi bude diskutovať aj o napĺňaní priorít a nomináciách v envirorezorte. Diskusiu vysiela RTVS na Jednotke a :24 v nedeľu od 11:55 hod.

V relácii Na telo sa bude moderátor Michal Kovačič rozprávať o aktuálnych témach s ministerkou hospodárstva Denisou Sakovou (Hlas-SD) a predsedom Progresívneho Slovenska Michalom Šimečkom. Relácia sa začína o 13:00 hod. na TV Markíza a na webe tvnoviny.sk. Prinesie aj exkluzívny prieskum preferencií strán.

Na spravodajskom portáli tvnoviny.sk nájdete aj najnovšie vydanie Na telo PLUS s predsedom parlamentu Petrom Pellegrinim (Hlas-SD) o jeho prezidentskej kandidatúre aj vyjadreniach Andreja Danka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo