Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza verzus RTVS: Slováci si zamilovali historické seriály. Ktorý z nich je lepší?

Prvé týždne tohto roka sú o súboji dvoch silných historických seriálov.

03.02.2024 06:00
čas nádejí, dunaj, Foto:
Televízie sa bijú o diváka, ktorý si zamiloval historické seriály.
debata (1)

Čas nádejí z dielne RTVS a Dunaj, k vašim službám sú najsledovanejšie seriály na Slovensku. Oba so svojimi premiérovými epizódami lákajú viac ako 500-tisíc divákov. Ktorý je však medzi Slovákmi obľúbenejší? Ktorý z nich Slováci sledujú pravidelne? Alebo sú to oba? Hlasujte v našich anketách!

Kým Markíza stihla za minulý rok vyprodukovať viac ako 70 epizód Dunaja, RTVS po rokoch príprav nakrútila osem častí Času nádejí. Aktuálne Markíza vysiela už piatu sériu a seriál zostane na obrazovkách, minimálne, celý tento rok. RTVS ukončí vysielanie koncom februára.

O čom je piata séria Dunaja?

Ocitáme sa v jeseni roku 1941. Na Slovensku začal platiť Židovský kódex, ktorý má krutý dosah na životy viacerých postáv no ani ostatným sa nevedie ľahko. Klára si robí starosti o Petra, ktorý sa jej z Anglicka prestal ozývať, Eva s Davidom s bolesťou sledujú Janka rásť v rodine Waltera Klausa a dozvedáme sa, ako rafinovane sa Holubec pomstil Lene. No dejú aj dobré veci. Alena spoznáva zaujímavého mladého muža a Vilme sa podarí zachrániť život tajomnému pacientovi. Na záver otrasie Dunajom šokujúca správa, ktorá zmení životy mnohým

O čom je Čas nádejí?

Čas nádejí mapuje osudy slovenskej rodiny v priebehu rokov 1914 až 1951. V dramatickom príbehu plnom emócii a napínavých zvratov má divák možnosť sledovať najvýznamnejšie historické míľniky nášho národa: prvú svetovú vojnu a rozpad Rakúsko-Uhorska, vznik Československej republiky, druhú svetovú vojnu, Slovenské národné povstanie, Február 1948.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #TV Markíza #seriál Dunaj k vašim službám #seriál Čas nádejí