Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: Pellegrini o voľbách, Taraba o Šimkovičovej, Kaliňák a Šutaj Eštok o Ukrajine

Prinášame prehľad hostí a tém v politických reláciách v RTVS, na Markíze a ta3.

27.01.2024 00:00
protest Bratislava Foto: ,
Protivládny protest v Bratislave 25. januára 2024
debata (2)

Parlament tento týždeň schválil skrátené legislatívne konanie v prípade vládnej novely Trestného zákona. Kritika na ňu zaznievala nielen z radov opozície, ale aj z Bruselu. Vláda pripúšťa, že novela ešte môže prejsť úpravami.

Opozícia naďalej protestuje v uliciach. Na štvrtkový protest v Bratislave prišlo podľa organizátorov 27-tisíc ľudí. Slovensko zmobilizovala aj ministerka kultúry Šimkovičová. Petícia za jej odvolanie láme rekordy, podpísalo ju viac občanov, ako dostali hlasov národniari v parlamentných voľbách.

Špeciál s Ilievom Čítajte viac Moderátor Iliev sa vracia na obrazovku ta3. Politiku vymenil za novú talkšou

Do Sobotných dialógov prijali pozvanie predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) a poslanec Tomáš Valášek (Progresívne Slovensko). Moderátorka Anna Vargová s nimi bude diskutovať o Ukrajine a vzťahoch v EÚ, ale aj o prezidentských voľbách. Reláciu vysiela v sobotu 27. januára od 12:10 hod. Rádio Slovensko a spravodajská televízia :24.

V nedeľu 28. januára budú hosťami relácie V politike minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS) a poslanec Michal Šipoš (hnutie Slovensko). O ministerke Šimkovičovej, situácii v parlamente aj voľbách novej hlavy štátu sa budú rozprávať s moderátorom Richardom Dírerom. Reláciu V politike vysiela televízia ta3 v nedeľu o 11.00 hod.

hoaxy a podvody Čítajte viac Ministerstvo vnútra stoplo projekt, ktorý bojuje proti hoaxom: Slováci sa spojili a zbierajú peniaze na pokračovanie

Hosťami O 5 minút 12 budú minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) a poslankyňa a podpredsedníčka zahraničného výboru Vladimíra Marcinková (SaS). Témou diskusie budú pomoc Ukrajine a zahraničná politika Slovenska. Relácia sa začína od 11:55 hod. na Jednotke a RTVS :24, moderuje Marta Jančkárová.

V relácii Na telo sa v dueli stretnú minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a Veronika Remišová (hnutie Slovensko). Moderátor Michal Kovačič sa s nimi bude rozprávať aj o stretnutí premiéra Roberta Fica s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhaľom v Užhorode a Ficových výrokoch o tom, že v Kyjeve nie je vojna.

Na telo prinesie tiež exkluzívny prieskum agentúry FOCUS pre TV Markíza o tom, ako by dopadlo prvé a druhé kolo prezidentských volieb, ale aj to, ako by proti sebe obstáli vybrané dvojice kandidátov. Relácia sa začína o 13:00 hod. na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo