Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS vracia na obrazovky politické diskusie, dramaturgiu prispôsobuje predvolebnej situácii

Hosťami budú postupne predsedovia alebo volební lídri všetkých politických subjektov.

05.08.2023 06:00
Ódor, Kollár, Majerský, Mikulec, Tomáš Foto:
Hostia víkendových politických diskusií.
debata (5)

Na obrazovky RTVS sa po krátkej letnej prestávke vracajú pravidelné víkendové politické diskusie. Augustové vydania relácií Sobotné dialógy a O 5 minút 12 budú reflektovať obdobie pred jesennými parlamentnými voľbami, čomu sa prispôsobila aj dramaturgia programov.

Do oboch politických diskusií budú pozývaní predstavitelia (predsedovia alebo volební lídri) politických subjektov, ktoré sú si programovo a ideovo blízke a dlhodobo oslovujú podobného voliča. Postupne dostanú priestor subjekty z konzervatívneho, liberálneho, sociálno-demokratického spektra resp. tie, ktoré presadzujú podobné politiky a hodnoty.

televízia, televízor Čítajte aj Kauza vypnutia českých staníc graduje: Orange žiada ich odstránenie, bitka medzi operátormi pokračuje

V sobotu 5. augusta privíta moderátorka Marta Jančkárová v Sobotných dialógoch povereného predsedu vlády a ministra vnútra Ľudovíta Ódora, s ktorým sa bude rozprávať o aktuálnej politickej situácii, situácii v rezorte vnútra a výpovediach pediatrov zo služieb na pohotovosti. Reláciu vysiela Rádio Slovensko a spravodajská televízia :24.

Hosťami nedeľnej relácie O 5 minút 12 na Jednotke RTVS budú predsedu parlamentu a predseda Sme rodina Boris Kollár a predseda KDH Milan Majerský. Moderátor Marek Makara bude s politikmi diskutovať o aktuálnych problémoch a scenároch politického vývoja na Slovensku po voľbách.

Relácia V politike televízie ta3 nemá ani počas leta prestávku. V nedeľu v štúdiu privíta v štúdiu podpredsedu Hlasu-SD Erika Tomáša a člena predsedníctva OĽaNO Romana Mikulca. O aktuálnej situácii a blížiacich sa voľbách s nimi bude diskutovať Richard Dírer.

Politická relácia Na telo televízie Markíza sa na obrazovky vráti až v nedeľu 20. augusta, relácia Na hrane televízie Joj o pár dní skôr, vo štvrtok 10. augusta.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie