Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najúspešnejšia šou tohto roka? Pečenie to nebolo, divákov strhla svojou šou Markíza

Tanečná súťaž Let's Dance sa stala najúspešnejšou šou roku 2022.

19.12.2022 06:00
lets dance, Foto:
Siedmu sériu tanečnej šou Let's Dance odvysielala Markíza na jar 2022.
debata
druhá šanca, Čítajte aj Najúspešnejší seriál Markízy je na konci: Pripravte sa na srdcervúce finále Druhej šance!

Na jar tohto roka odštartovala Markíza už siedmu sériu svojej tanečnej šou Let's Dance. Na obrazovky ju vrátila po takmer päťročnom oddychu. Dlhšia prestávka šou prospela a na konto si pripísala mimoriadne úspešnú sezónu. K obrazovkám pritiahla viac divákov ako jesenné úspešné šou Pečie celé Slovensko či Česko Slovensko má talent.

Pečie celé Slovensko II Čítajte aj Pečie celé Slovensko spoznalo víťazku: Rekordné finále prekonalo aj prvú sériu!

Prvú sériu Let‘s Dance uviedla Markíza v roku 2006. Prvé tri roky sa pre vysokú sledovanosť vracala na obrazovky každý rok. V štvrtej sérii však začala stagnovať a po piatej sérii vysielanej v roku 2011 jej televízia dopriala dlhšiu pauzu. Na obrazovky sa vrátila o šesť rokov neskôr, v roku 2017, a potom až s päť ročným odstupom v tomto roku. Po úspešnej sezóne jej televízia nedopraje oddych a na obrazovky ju vráti už na jar budúceho roka.

Novinky poslednej série

Televízia v tomto ročníku vyskladala divácky lákavú jedenástku tanečných párov, obmenila zloženie poroty a zaexperimentovala aj s novou moderátorskou dvojicou.

Neboj sa, zlatko Čítajte aj December na HBO Max: Poteší posledná sériu hitu, ale aj filmové blockbustery

Prvýkrát sa ako moderátori veľkej šou predstavili Viktor Vincze a Martina Zábranská, dvaja nováčikovia zasadli aj do poroty. K ostrieľanému Jánovi Ďurovčíkovi a Tatiane Drexler sa pridala bývalá súťažiaca a moderátorka šou Adela Vinczeová. Štvrtým porotcom sa stal Jorge González, ktorý bol vďaka svojmu extravagantnému vystupovaniu a stylingu neprehliadnuteľný. Pôvodom kubánsky choreograf a model študoval na Slovensku, no dlhé roky žije v Nemecku, kde patrí medzi stabilných porotcov nemeckej verzie Let's Dance.

Novinkou bola tiež spolupráca so známymi slovenskými influencerkami, ktoré šou podporili účasťou na priamych prenosoch, ale najmä na sociálnych sieťach. Markíze sa tak podarilo pritiahnuť k obrazovkám mladších divákov a výrazne zvýšiť svoj trhový podiel najmä v cieľovej skupinu mladých žien vo veku od 15 do 24 rokov.

Takáto bola siedma séria Let‘s Dance:
Let's Dance je najsledovanejšou šou roku 2022 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Let´s Dance počas ostatnej nedele uhralo...

Štart šou v tieni vojny na Ukrajine

Šou odštartovala v nedeľu 6. marca, tesne po vypuknutí vojny na Ukrajine, ktorý silno zasiahol aj našu spoločnosť. Televízia tak dala prvému priamemu prenosu charitatívny podtón a počas celého večera podporovala finančnú zbierku Pomôžme spolu Ukrajine.

O dva mesiace neskôr, v nedeľu 8. mája, Let‘s Dance vyvrcholilo veľkolepým finále. O titul kráľa a kráľovnej tanečného parketu bojovala trojica Ján Koleník, Adam Bardy a Zuzana Kubovčíková Šebová so svojimi tanečnými partnermi. Diváci v SMS hlasovaní rozhodli, že víťazom sa stal skvelý Ján Koleník so svojou tanečnou partnerkou Vandou Polákovou, ktorí boli favoritmi celého ročníka súťaže.

Víťazom sa stal Ján Koleník s jeho tanečnou... Foto: TV Markíza
koleník, let´s dance, Víťazom sa stal Ján Koleník s jeho tanečnou partnerkou Vandou Polákovou.

Rekordy siedmej série

Tanečná súťaž sa stala jednoznačne najúspešnejšou šou tohto roka. V cieľovej skupine 12–54 dosiahlo desať priamych prenosov vysokú priemernú sledovanosť 8,6 % a tiež vysoký trhový podiel 27,8 %. Každú nedeľu bolo pri obrazovkách Markízy v priemere 556-tisíc divákov starších ako 12 rokov, rekordom bolo 616-tisíc divákov pri šiestom priamom prenose.

Tento ročník tak prekonal aj predchádzajúcu sériu, ktorú sledovalo v priemere 526-tisíc divákov a v cieľovej skupine 12–54 si pripísala priemerný rating 7,8 % a trhový podiel 25,4 %.

Víťazi všetkých ročníkov Let‘s Dance:

  1. Let‘s Dance 2006: Zuzana Fialová a Peter Modrovský
  2. Let‘s Dance 2008: Michaela Čobejová a Tomáš Surovec
  3. Let‘s Dance 2009: Juraj Mokrý a Katarína Štumpfová
  4. Let‘s Dance 2010: Nela Pocisková a Peter Modrovský
  5. Let‘s Dance 2011: Jana Hospodárová a Matej Chren
  6. Let‘s Dance 2017: Vladimír Kobielsky a Dominika Chrapeková
  7. Let‘s Dance 2022: Ján Koleník a Vanda Poláková

Moderátori všetkých ročníkov Let‘s Dance: Na poste sa vystriedali Adela Vinczeová, Martin Pyco Rausch, Zuzana Fialová, Libor Bouček a Viktor Vincze s Martinou Zábranskou.

Porotcovia všetkých ročníkov Let‘s Dance: Ján Ďurovčík, Tatiana Drexler, Zuzana Fialová, Dara Rolins, Zdeněk Chlopčík, Petr Horáček, Dagmar Hubová, Elena Jágerská, Juraj Mokrý ako špeciálny hosť, Adela Vinczeová a Jorge González.

Režiséri Let‘s Dance: Let's Dance je licencovaný formát Dancing with the Stars, ktorý pochádza z Veľkej Británie. Prvých päť sérií vznikalo v réžii Petra Núñeza, posledné dve zastrešil Pepe Majeský.

Zdroj údajov: PMT/KANTAR SLOVAKIA, dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Let's Dance