Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Televízny október: Podarilo sa Druhej šanci prekonať Pečie celé Slovensko?

Nedeľný súboj troch veľkých šou

RTVS túto jeseň nepriniesla žiadny pôvodný seriál a do seriálového súboja komerčných televízií sa tak nezapájala. Do rebríčka najsledovanejších programov sa však zapísala s druhou sériou šou Pečie celé Slovensko, s ktorou opäť ovládla nedeľné večery.

Pekárska šou odštartovala prvú októbrovú nedeľu. Hoci už nedosahuje výkony ako pred rokom a stratila zhruba 100-tisíc divákov, stále je jednoznačným favoritom nedeľných večerov. Päť októbrových epizód si pozrelo v priemere 492-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, pričom maximom bolo 526-tisíc divákov pri štvrtej epizóde. Pol miliónovú hranicu ešte prekonala aj posledná októbrová epizóda.

tvoja tvár znie povedome, Čítajte aj Toto Markíza určite nečakala: Z hlavnej jesennej šou sa stala divácka nočná mora

Nedeľné veľké šou komerčných televízií – Česko Slovensko má talent a Tvoja tvár znie povedome – dokážu k obrazovkám pritiahnuť výrazne menej divákov. Úspešnejšia je jubilejná desiata séria Talentu, ktorú v priemere sledovalo 398-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov a v komerčnej cieľovej skupine 12–54 dosahovala rovnaké čísla sledovanosti a podielu na trhu ako Pečie celé Slovensko.

Siedma séria celebritnej Tvojej tváre zažíva na Markíze svoju najhoršiu sezónu a jej výkony sú polovičné voči predchádzajúcim sezónam. Priemerná sledovanosť 5,4 % v cieľovej skupine 12–54 a počet divákov pod 350-tisíc je pre lídra trhu nepríjemným prekvapením.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #TV JOJ #TV Markíza #TV TA3 #sledovanosť TV