Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto Markíza určite nečakala: Z hlavnej jesennej šou sa stala divácka nočná mora

Siedma séria šou Tvoja tvár znie povedome je najväčším trápením trhového lídra.

06.11.2022 06:00
tvoja tvár znie povedome, Foto:
Semifinále šou Tvoja tvár znie povedome sa prepadla do podpriemerných hodnôt.
debata (1)
iveta, Čítajte aj Výnimočný seriál o Ivete Bartošovej "oživí" Karla Gotta: Podoba je neuveriteľná!

Kým ostatné série boli diváckym hitom, šiesta séria vysielaná počas minuloročnej jari dokonca zaznamenala nárast priazne, tento ročník má na konte extrémny úbytok publika. Je otázne, či je to kvôli únave námetu alebo neatraktívnej zostave súťažiacich, prípadne je to mix skutočností, ktoré spravili z Tváre najväčší neúspech Markízy jesennej sezóny.

slovania, tomáš maštalír, Čítajte aj Takýto úspech sa nepodaril žiadnemu slovenskému seriálu: Uvidia ho diváci v USA!

Semifinále vysielané počas ostatnej nedele zaznamenala najhoršiu sledovanosť vôbec a z týždňa na týždeň potvrdzuje neustály odliv divákov, ktorý sa prehĺbil ešte viac v rámci druhej polovice aktuálnej sezóny. Tvoja tvár znie povedome atakuje najnovšími výsledkami tie top prepadáky z nedávnej minulosti ako Lego Masters alebo Survivor. Jedinou útechou pre Markízu je fakt, že siedma séria je po desiatich týždňoch na svojom konci. Už túto nedeľu sa hŕstka zostávajúcich divákov dočká veľkolepého finále.

pexels-pixabay-35550 Čítajte aj Zemetrasenie v rebríčku návštevnosti webov. Aktuality prišli po rokoch o prvenstvo

Následne nedeľný slot až do Vianoc vyplnia filmové blockbustery, ktoré Markíza, vôbec po prvýkrát v histórii, túto jesennú sezóny vyradila z ponuky. Každý deň totiž ponúkala vlastnú tvorbu a akvizičné filmy sa na niekoľko týždňov dostali na druhú koľaj. Čoskoro sa to všetko zmení a už na 13. novembra avizuje premiéru kinohitu Wonder Woman: 1984.

The Crown, koruna, Čítajte aj Seriálový november: Sex vysokoškoláčok, výpravná novinka od Disney+, ale aj prvé záblesky Vianoc

Ako dopadlo semifinále Tváre? V cieľovke 12 – 54 si najnovšia epizóda pripísala hrozivú 3,7% sledovanosť s podpriemerným 13% podielom na trhu. Výkon ťažiskovej šou sa prepadol o dve tretiny oproti šiestej sérii, ktorá nemala problém prekročiť 500-tisícovú hranicu. Detský špeciál sledovalo rekordných 600-tisíc divákov. Semifinále siedmej série „prilákalo“ 253-tisíc divákov. Tvoja tvár znie povedome sa túto sezónu stala najväčšou obeťou súboja všetkých troch slovenských televízií, ktoré sa rozhodli na nedeľu zaradiť vysielanie svojich kľúčových veľkých šou.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV Markíza #Tvoja tvár znie povedome