Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na Slovensku pribudne ďalšia televízna stanica. Plány má tentoraz TA3

Termín spustenia zatiaľ TA3 neuviedla.

24.08.2022 19:23
TA3 Foto:
debata (1)

Spravodajská televízia TA3 získala licenciu na vysielanie novej stanice. Rada pre mediálne služby ju schválila jej vysielateľovi – spoločnosti C.E.N., na svojom dnešnom zasadnutí. „Rada udelila licenciu na celoplošné digitálne vysielanie televíznej programovej služby TA3 DOKU,“ uviedla hovorkyňa Rady Lucia Michelčíková.

JOJ 24 Logo Čítajte aj Televízia JOJ 24 začne čoskoro vysielať. Šéfovať jej bude dlhoročný moderátor JOJky

Nová tematická stanica TA3 DOKU má rozšíriť ponuku televízie, názov stanice pritom napovedá, že by malo ísť o dokumentárnu televíziu ako napríklad Discovery, National Geographic, Spectrum, Docubox alebo Viasat. TA3 si na Úrade priemyselného vlastníctva už dávnejšie zaregistrovala ochranné známky aj na ďalšie názvy – okrem TA3 DOKU aj TA3 DOCU, TA3 PLUS, TA3 NEWS alebo TA3 RETRO.

Spravodajská televízia čoskoro oslávi už 21. výročie. Svoje vysielanie odštartovala 11. septembra 2001, v deň teroristického útoku na New York a Washington. Vo svojom webovom archíve má už viacero pôvodných dokumentov, najväčšou je séria Záchranári alebo Sme si rovní.

TA3 vysiela na Slovensku od 11. septembra 2001. Foto: TA3
TA3 TA3 vysiela na Slovensku od 11. septembra 2001.

Slovenský televízny trh sa už v poslednom roku rozšíril o viacero nových staníc. V minulom roku pribudli do ponuky dve športové televízie – na jeseň JOJ Šport a koncom roka Šport RTVS. V tomto roku už odštartovala Markíza stanicu Krimi a RTVS spustila spravodajský kanál :24. Čoskoro spustí vysielanie aj ďalšia spravodajská stanica JOJ 24.

O vyjadrenie sme požiadali TA3, v prípade vyjadrenia televízie budeme článok aktualizovať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV TA3