Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zvyknete si na revolučnú zmenu? RTVS prekopala hlavnú spravodajskú reláciu

V pondelok, 15. novembra, verejnoprávna RTVS prekvapila divákov a predstavila im novú podobu hlavnej spravodajskej relácie. Práve spravodajstvo býva tým konzervatívnym formátom, na ktorý diváci najviac reagujú, či už pozitívne alebo negatívne. Preto sa televízie len veľmi opatrne púšťajú do akýchkoľvek zmien štruktúry.

16.11.2021 08:43
rtvs, správy rtvs, Foto:
RTVS predstavila novú podobu hlavnej spravodajskej relácie.
debata (1)
Perinbaba Čítajte aj Perinbaba a dva svety príde do kín až v roku 2022! Pozrite sa na zábery z filmu v klipe Mekyho Žbirku

RTVS sa však neobávala a pondelkový večerný súhrn najdôležitejších udalostí dňa sa predstavil v novej štruktúre, čím sa však radikálne zmení aj rozloženie ostatných formátov. Po novom od 19:45 sa budú vysielať Správy a komentáre, čím sa vysunú do neskoršieho času športové správy a aj predpoveď počasia. RTVS dopĺňa hlavný večerný spravodajský blok a posilňuje ho o reláciu Správy a komentáre. Tá sa od pondelka 15. novembra presúva z nočných hodín do hlavného vysielacieho času.

Na hranici, seriál Na hranici, braňo deák, simona kollárová, roman poláčik, Čítajte aj Jojka v tichosti pripravuje nový seriál plný hviezd! Poznáme prvé detaily...

Moderátori relácie Správy a komentáre sa divákom prihovoria z pozmeneného spravodajského štúdia s hosťami každý pracovný deň od pondelka do piatka, hneď a bez prestávky po hlavnej večernej spravodajskej relácii Správy RTVS.

„Naším zámerom je priniesť pestré názorové spektrum na ťažiskovú tému, ktorá rezonuje v spoločnosti a RTVS v tomto formáte poskytne priestor, aby si divák urobil ucelenejší obraz. Správy a komentáre budú aj naďalej reflektovať tie najdôležitejšie udalosti dňa, ktorým sa budú venovať vo forme analýz, komentárov a krátkych info-blokov,“ upresňuje riaditeľ Sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Vahram Chuguryan.

sissi, Čítajte aj RTVS sa plesla po vrecku a nakupovala: V roku 2022 ponúkne zaujímavé akvizície

RTVS chce plánovanou zmenou priniesť divákom komplexnejšie spravodajské informácie v hlavnom vysielacom čase a skvalitniť tak ešte viac hlavný spravodajský blok. RTVS bude monitorovať výsledky plánovanej zmeny a aj do budúcnosti bude reagovať na dopyt divákov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #televízna sezóna 2021/2022 #Mediaklik