Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dočká sa Berlín pokračovania? Netflix definitívne rozhodol, čo sa stane s pokračovaním Papierového domu

Je rozhodnuté, čo sa stane so seriálom Berlín.

10.03.2024 00:00
berlín Foto:
Záber zo seriálu Berlín.
debata

Na konci roka 2023 Netflix zverejnil 8 častí z prvej série seriálu Berlín. Tohto hrdinu diváci dobre poznajú z Papierového domu, respektíve z La casa de papel. Práve Berlín bol jednou z najvýraznejších postáv, tvorcom sa podarilo vystavať postavu tak dobre, že diváci často nevedeli, či majú alebo nemajú voči nemu sympatie. Seriál si získal rozpačité recenzie, niektorí ľudia ho chválili, iní ho nazývali príliš sentimentálnym. Teraz je isté, že seriál dostane pokračovanie. Druhá séria sa však začne natáčať až v roku 2025, musíme si tak na pokračovanie počkať.

Nový seriál Berlín ukazuje hlavnú postavu v trochu inom svetle. Hlavné témy sú dve – láska a peniaze. Práve tieto dve témy charakterizovali jeho postavu už v pôvodnom seriáli, teraz sa však ukazujú ešte výraznejšie. Seriál bol zverejnený 29. decembra a v priebehu pár dní si ho pozrelo obrovské množstvo divákov. Vyzerá to, že tvorcovia spravili dobrý krok, keď sa zamerali práve na jeho postavu. O seriáli sme písali aj recenziu.

berlin, papierový dom, la casa de papel, Čítajte viac Obrovská seriálová bomba ešte pred koncom tohto roka: Toto Netflix vytasí na divákov

Dej sa odohráva roky pred legendárnou lúpežou pod vedením Profesora. Berlín sa nachádza v Paríži a zhromaždil si vlastnú skupinu zlodejov, ktorí sa rozhodnú ukradnúť šperky v hodnote 44-miliónov eur v priebehu jednej noci. Majú plán a chcú zbohatnúť. Okrem peňazí však všetky postavy riešia aj lásku a to vrátane hlavného hrdinu.

Príbeh pôvodného Papierového domu bol poriadne divoký, rovnako ako samotný dej. Prvé dve série nakrútila španielska komerčná televízia, avšak sledovanosť išla nadol a príbeh sa narýchlo uzavrel. Po nejakom čase si Netflix všimol tento seriál a prevzal ho. Prvé dve série prestrihla, rozšíril a objednal si ďalšie časti. Napokon vzniklo až päť sezón a napínavý seriál o prefíkaných zlodejoch si zamiloval celý svet. Veľkého finále sa diváci dočkali na konci roku 2021. Presne po dvoch rokoch sa obľúbená seriálová značka vráti v plnej paráde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Papierový dom: Berlín