Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Odvážny krok Jojky: Diváci sa môžu tešiť na netradičný zahraničný seriál so svetovou hviezdou

Televízia JOJ ponúkne divákom nový akvizičný seriál, ktorý nie je z USA. Po talianskej Viole prichádza nórska chuťovka Wisting. Stanica sa nebojí zariskovať a ponúknuť akvizície, ktoré nepatria k mainstreamu, avšak prinášajú kvalitu. Navyše jednu z hlavných úloh si zahrala hviezda Matrixu.

06.02.2024 06:00
Wisting Foto:
Seriál Wisting štartuje na Jojke už 6. februára po Nemocnici.
debata

Seriál Wisting vychádza z oceňovaných bestsellerov bývalého detektíva z oddelenia vrážd Jørna Liera Horsta. Je o detektívnom inšpektorovi Williamovi Wistingovi a jeho dcére, novinárke Line (Thea Green Lundberg).

V tomto nórskom seriáli, označovanom aj ako Nordic Noir, sa ocitneme v prímorskom mestečku Larvik, kde budeme svedkami dvoch prelínajúcich sa príbehov. Vrchný inšpektor William Wisting (Sven Nordin) po objavení mŕtveho tela zistí, že odtlačky prstov patria Američanovi, ktorý je hľadaný ako sériový vrah a uniká spravodlivosti už viac ako dvadsať rokov. FBI na to reaguje vyslaním špeciálneho tímu pod vedením agentky Maggie Griffitovej (Carrie-Ann Moss), aby s vyšetrovaním pomohli.

Wisting zažil počas svojej kariéry množstvo vrážd a užialených rodín, no vždy sa mu darilo držať si od tragédií emocionálny aj profesionálny odstup. Teraz však ako vdovec dokáže pochopiť stratu milovaného človeka a strach o deti. Linina zúfalá potreba otcovej pozornosti (schvaľovania toho, čo robí) ju častokrát ženie do odvážnych a nebezpečných činov.

Kristína Sisková, Klára Issová a Milan Ondrík. Čítajte aj Markíza opäť trafila do čierneho: Zrada je ukážkou toho, že aj slovenský seriál môže vyzerať svetovo

Wisting chce svoju dcéru chrániť. Ako zvládne detektív oddelenia vrážd fakt, že sa jeho dcéra stala ambicióznou novinárkou zločinu, ktorá by vždy chcela vedieť viac, ako jej môže v skutočnosti odhaliť? Do deja vstupujú aj Wistingovi kolegovia, ktorí sú v jeho živote kľúčoví. Nils Hammer, známy ako Hellraiser, je verný a odhodlaný, ale jeho nepredvídateľná a hrubá osobnosť z neho robí muža, ktorého buď milujete, alebo nenávidíte.

Nová policajná prokurátorka, Christine Thiis, je rozvedená žena, ktorej sa Wisting páči. Detektívka Torunn Borg dáva prednosť svojej rodine pred prácou a keď ju povýšia na vedúcu oddelenia, bude mať problém, aby zmenila svoje priority. Talentovaný a nádejný začiatočník Benjamin Fjeld je mladšia verzia svojho šéfa. Príbehy sa prepletajú a my so zatajeným dychom čakáme, čo sa stane.

Wisting štartuje na Jojke už 6. februára v atraktívnom čase hneď po Nemocnici o 21:50 hod.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ