Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec obľúbeného markizáckeho seriálu? Okolo novej série je podozrivé ticho

Potenciálna šiesta séria obľúbeného seriálu nemusí vôbec vzniknúť. Televízia zahmlieva, čo bude ďalej...

24.11.2023 06:00
pán profesor, Foto:
Piata séria Pána profesora žne divácke úspechy.
debata

Dostane Pán profesor šiestu sériu alebo nie? Seriálová stálica Markízy to má nahnuté, hoci sledovanosť aktuálne vysielanej piatej série je stále nadpriemerná a všetky odvysielané časti boli jednotkou na trhu. Stabilne sa výkon piatej série hýbe medzi 6 a 6,5% sledovanosťou v komerčnej cieľovke 12 – 54, celkovo si k obrazovkám v pondelok večer sadá viac ako 300-tisíc divákov.

iveta, Čítajte aj Bude to úspech aj po druhýkrát? Jojka dotočila pokračovanie svojho najsledovanejšieho seriálu

Markíza zároveň zverejnila vysielacie plány na rok 2024 a v nich Pán profesor nefiguruje, avšak v promo videu, ktoré predstavuje projekty na ďalší rok sa obľúbený seriál nakrátko objaví. Doteraz sa darilo nakrúcať jednu sériu ročne. Kamery sa rozbiehali počas neskorej jari, aby na začiatku septembra mohli do vysielania naskočiť premiérové epizódy.

Romana Tabák, parlament, májová schôdza, Čítajte aj Romana Tabák je späť vo veľkom štýle, Danko natieral dvere. Tieto memečka bavia slovenský internet

Televízia si očividne ponecháva zadné vrátka pre potenciálnu šiestu sériu. Pán profesor by mohol byť plánom B, ak by nejaký iný seriál „vybuchol“ v priebehu budúceho roka. Nateraz to vyzerá tak, že šiesta séria nemusí vzniknúť, respektíve seriál dostane netradične dlhú pauzu.

„Rozprávame sa o tom, momentálne je v iniciálnej fáze vývoja,“ povedala pre Mediaklik Alexandra Dubovská, šéfka produkcie televízia Markíza.

Kúpele Grössling Čítajte aj Do zaniknutých kúpeľov v Bratislave sa vráti život. Ikonická pamiatka bude opäť slúžiť občanom

V hre je teda aj scenár, že by potenciálna šiesta séria mohla prísť do vysielania až v roku 2025, respektíve nevznikne vôbec, keďže finále piatej série má byť svadobné a mohlo by poslúžiť ako dostatočná bodka za celým seriálom.

Maštalír sa tento rok po jednej sezóne stiahol aj dobového seriálu Dunaj, k vašim službám. Jeho postavu Leopolda tvorcovia poslali na dlhodobé liečenie a nič nenasvedčuje tomu, že by sa mal do deja vrátiť. Prekvapujúco bol však súčasťou zábavnej šou Možné je všetko!, ktorá sa stala diváckym hitom počas tejto jesene. V prípade Maštalíra išlo o prvú takúto účasť v podobnom formáte. Dlhodobo odmietal účinkovanie v rôznych zábavných formátoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Maštalír #TV Markíza #seriál Pán profesor #televízna sezóna 2023/2024