Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koleník o novom špionážnom seriáli: Tentokrát nebudem behať a preskakovať ploty

Šesťdielny triler Extraktori bude mať na jeseň premiéru na Voyo.

14.08.2023 06:00
Extraktori, Ján Koleník Foto:
V špionážnom trileri Extraktori sa predstaví aj Ján Koleník a Pavla Gajdošíková.
debata

Ich práca nie je vidieť a keď ich poznáte, prajete si, aby sa tak nestalo. Sú to však tí, ktorí vám pomôžu dosť sa zo zahraničia bezpečne domov. Nech ste kdekoľvek. Nový šesťdielny špionážny seriál s názvom Extraktori na jeseň rozšíri žánrovú pestrosť nových projektov streamovacej služby Voyo.

talent, talent 11, Čítajte aj Jojka na jeseň: Netradične veľký počet nových seriálov, ale aj formáty, ktoré diváci zbožňujú

„Extraktori sú o špeciálnej jednotke českej rozviedky, ktorá v prípade, keď sa nejaký Čech v zahraničí dostane do vážnych problémov, tak vie a môže zasiahnuť, prípadne toho človeka ‚extrahuje‘ z krajiny, v ktorej má problémy. Sama som veľkou fanúšičkou špionážnych seriálov a bol môj sen niečo také točiť. V každej epizóde sa objaví minimálne jedna akčná scéna, čo má, samozrejme, vysoké nároky na prípravu a produkciu,“ hovorí Lenka Szántó, kreatívna producentka Voyo a spoluautorka námetu seriálu, ktorý je inšpirovaný viacerými skutočnými udalosťami.

Šesťdielny špionážny triler Extraktori bude mať... Foto: Voyo
Extraktori Šesťdielny špionážny triler Extraktori bude mať na jeseň premiéru na Voyo.

Okrem Prahy a Stredných Čiech sa prevažná časť natáčania presunula do Turecka. V hlavných rolách členov špeciálnej jednotky českej rozviedky sa predstavia Pavla Gajdošíková, Jakub Štáfek a Jan Révai, rolu štátneho prokurátora stvárni Ján Koleník.

Naši aj českí diváci poznajú obľúbeného slovenského herca z viacerých akčných rolí – či už ako policajta, vyšetrovateľa alebo vyjednávača. Tentokrát sa objaví v úlohe prokurátora, ktorý ponesie zodpovednosť za justičné rozhodnutia. „Rád sa v rolách trochu upokojím, som rád, že už v scénach nemusím len behať a preskakovať ploty. Naopak, môj hrdina je veľmi racionálny, pokojný. Podobnými predobrazmi sme obklopení v médiách, veľmi ma tá oblasť zaujíma či už ako diváka, čitateľa a teraz aj ako herca,“ hovorí o svojej postave Koleník.

The Bear Čítajte aj August na Disney+: Dlhoočakávané pokračovanie seriálového hitu, trhák od Marvelu a nielen to!

Pavla Gajdošíková stvárňuje postavu Leony, dôstojníčky rozviedky, ktorá sa vypracovala vďaka plnému nasadeniu v zverených prípadoch. Je to profesionálka, ktorá neznáša protekcionizmus ani zákulisné boje tajných služieb. Vie byť v správny čas na správnom mieste a zo svojej pozície dozoruje policajné kauzy so zahraničným presahom.

Ako šéfka nového tímu začína veliť dvom operatívcom tajných služieb, Petrovi a Teodorovi, ktorých stvárňujú Jan Révai a Jakub Štáfek. Kým Peter sa ako skúsený agent zameriava skôr na kontakt s ľuďmi a analytickú časť práce, Teodor (Ted) zaisťuje únikové plány a v prípade potreby zasiahne aj fyzicky. Obidvaja sa budú musieť vyrovnať s tým, že ich nadriadenou je žena. V ďalších úlohách diváci uvidia Kláru Cibulkovú, Ondřeja Vetchého či Janusza Hummela.

Jakub Štáfek a Jan Révai ako agenti tajných... Foto: Voyo
Extraktori Jakub Štáfek a Jan Révai ako agenti tajných služieb v seriáli Extraktori.

Príbeh šesťdielneho špionážneho trileru sa odohráva v prostredí tajných služieb i vysokej politiky. Približuje vyjednávania s teroristami, s ktorými sa žiadna vláda sveta verejne nechváli. V zákulisí týchto vyjednávaní sa však odohrávajú dramatické zvraty, napínavé situácie a častokrát kontroverzné súboje ľudských vôlí a eg. Špeciálna jednotka Extraktorov spolupracuje s medzinárodnými vládnymi organizáciami a pomáha riešiť problémy, ktoré sa nedajú vyriešiť úplne oficiálnou cestou.

Tvorcovia seriálu využili odborných poradcov a konzultantov, aby bola výsledná podoba autentická. Na čele tímu stojí režisér Roman Kašparovský, za kamerou osemnásobný držiteľ Českého leva Vladimír Smutný, pod scenárom sú podpísaní Jaroslav Kmenta, Evita Naušová a Jan Stehlík.

Pozrite si, čo hovoria herci a tvorcovia o natáčaní seriálu Extraktori:

Šesťdielny špionážny seriál z produkcie Voyo Originál bude mať premiéru na jeseň na Voyo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Koleník #Voyo #seriál Extraktori