Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Režisér Bebjak žne úspechy v Česku. Pokračovať bude jeho legendárny seriál, nastavil nové štandardy kriminálok

Kriminálny seriál sa po deväťročnej pauze vracia na televízne obrazovky.

09.08.2023 06:00
Kriminálka Anděl Foto:
Kriminálka Anděl: V hlavných úlohách sa vracajú David Švehlík, Marek Taclík, Michal Novotný a Helena Dvořáková, ktorých v novej sezóne doplnia Oskar Hes a Jiří Langmajer.
debata (1)

Televízia Nova predstavila svoju jesennú programovú štruktúru. Okrem obľúbených televíznych stálic prinesie nový komediálny seriál Táta v nesnázích, pokračovať bude dobový seriál Zlatá labuť a po deväťročnej pauze sa vráti aj legendárna Kriminálka Anděl, ktorá vznikla v réžii úspešného slovenského režiséra Petra Bebjaka.

Zábery z novej série Kriminálky Anděl:
Kriminálka Anděl Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Záber zo seriálu Kriminálka Anděl.

Pätnásťročná legenda

Partia detektívov z Kriminálky Anděl sa prvýkrát zišla na televíznych obrazovkách Novy pred pätnástimi rokmi. Seriál mal hneď nevídaný úspech a bol jedným z prvých, ktorý nastavil nové štandardy pre české detektívne seriály a zaradil sa k jedným z najsledovanejších programov z ponuky všetkých českých televízií. Televízia z neho doposiaľ uviedla štyri série.

Po deväťročnej pauze sa legendárna partia kriminalistov opäť stretáva – s pôvodnou hereckou zostavou, ktorá úspešnú cestu Kriminálky Anděl v roku 2008 začala. V hlavných úlohách sa vracajú David Švehlík, Marek Taclík, Michal Novotný a Helena Dvořáková, ktorých v novej sezóne doplnia Oskar Hes a Jiří Langmajer.

dunaj, dunaj k vašim službám, Čítajte aj Veľké herecké zmeny v markizáckom seriálovom hite: Čo čaká Dunaj po návrate na obrazovky?

Novú sériu pripravil rovnaký tím tvorcov ako dnes už kultové predchádzajúce časti. Na čele stojí slovenský režisér Peter Bebjak, štvornásobný držiteľ Českého leva a laureát Krištáľového glóbusu za réžiu. „S Kriminálkou Anděl sme ako tvorcovia i producenti začali našu kariéru. Bola a je to pre mňa veľká škola. V piatej sérii pre divákov budeme mať nové príbehy, nové prípady, starú známu partiu i nové postavy, ktoré budú silným oživením,“ hovorí Bebjak k návratu Kriminálky Anděl.

„Kriminálka Anděl je dnes už značka a my nechceme, aby sa jednalo len o ďalšiu sériu známeho seriálu, ale aby to po tak dlhej dobe bola udalosť. Preto musíme a chceme inovovať. Všetko sa zrýchľuje, takže i príbehy sú dynamickejšie. Sme radi, že sa nám podarilo zohnať tím, s ktorým sme s Kriminálkou Anděl začínali. A od tej doby sú z nich jedni z najlepších v obore. Či už ide o producentov, režisérov, scenáristov alebo hercov. A hoci je medzi štvrtou a piatou sériou rozdiel deväť rokov, diváci stále uvidia svojich obľúbených hrdinov, tak ako ich poznajú,“ dodáva David Musil, kreatívny producent TV Nova.

Jesenné novinky televízie Nova:
Video

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Nova #Peter Bebjak #české seriály