Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vražedné besnenie na Netflixe sa môže znova začať: Squid Game potvrdzuje návrat

Kto sa vráti do novej série? Aké nové tváre prekvapia divákov? Prežijú všetci druhé vražedné besnenie?

31.07.2023 06:00
squid game, Foto:
Druhá séria Squid Game sa už nakrúca, dorazí v roku 2024.
debata

Uprostred pandémie koronavírusu sa nečakane zrodil na Netflixe nový divácky megahit. Obmedzené nakrúcanie, málo premiér a veľký hlad divákov po niečom novom, keď museli sedieť doma. To je len zlomok dôvodov, prečo v roku 2021 Squid Game prevalcoval celý svet. Bol to aj kontroverzný príbeh, ktorý prekročil viaceré únosné hranice zobrazovania násilia a smrti na televíznej obrazovke. Dodnes patrí kórejský seriál medzi historicky najsledovanejšie tituly na Netflixe.

tv, televízia, televízor, stream, streamovacia služba, obývačka, obrazovka, televízor Čítajte aj Toto bude pravý televízny súboj: Začína sa pátranie po najlepšom slovenskom seriáli sezóny

Preto nie je prekvapenie, že po raketovom vzostupe sledovanosti prišlo rozhodnutie nakrútiť druhú sériu. Tá však vzniká pomalšie ako sa čakalo. Hlavný autor seriálu nechcel nič urýchliť a chcel pripraviť dôveryhodný príbeh, ktorý opäť priklincuje divákov ku gaučom. A to si vyžaduje čas. Očakáva sa, že Squid Game 2 dorazí v priebehu budúceho roka. A dobrou správou je, že sa vrátia kľúčové postavy z prvej série a nebudú chýbať nováčikovia, ktorí podstúpia vraždiacu hru, na ktorej konci môžu zbohatnúť a zahodiť svoj starý život za hlavu.

joj, joj group, Čítajte aj Nová jojkárska televízia pozná dátum štartu: Slováci ju dostanú nečakane skoro

Dej seriálu, ktorý vznikal takmer dekádu, hovorí o skupinke 456 vyvrheľoch, o ktorých sa systém nezaujíma. Sú to beznádejné existencie, ktoré si svoj život pokazili alebo len nemali toľko šťastia. Dostanú však šancu vykúpiť sa a vyhrať obrovskú sumu peňazí, ktorá im zabezpečí blahobyt do konca života. Lákavá ponuka pre tých, ktorí nemajú čo stratiť je hotovým magnetom. Avšak problémom je, že ak neprejdú vybrané disciplíny, zaplatia tú najvyššiu cenu. A tu sa dostáva k slovu celý „benefit“ seriálu a šialenstvo, ktoré spôsobil. Ukazuje totiž násilie a vraždenie v tej najkrutejšej forme a bez obalu.

iveta, Čítajte aj Jojka nakrúca jeden seriál za druhým: Toto leto chce ešte stihnúť...

Zo Squid Game sa stal nielen televízny hit, ale razom miliardovú hodnotu získala aj samotná značka. Ľudia si začali kupovať masky, obleky, hračky zo seriálu. Čo bolo horšie, mladšia cieľovka sa inšpirovala aj násilím.

Príbeh poukazuje aj na zlyhanie ľudských jedincov. Tí veľmi rýchlo pochopia, že prejsť šiestimi disciplínami ešte neznamená, že sa dostanú k rozprávkovej výhre. Spustia sa intrigy, klamstvá, spojenectvá medzi hráčmi, ktorých síce postupne ubúda. Nikto nechce zomrieť v disciplínach, ktoré majú vizuál detských hier. A samozrejme potečie veľa krvi. Zároveň je jasnou kritikou súčasného životného štýlu postavenom na konzume, sociálnej ignorácii, honbe za úspechom a nulovej hodnote života a túžbe po peniazoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #seriál Squid Game