Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najsledovanejší seriál minulého roka dostal stopku. Hollywoodska hviezda sa nepohodla so scenáristom

Zatiaľ nie je jasné, kedy sa dokončia zostávajúce časti seriálu.

14.05.2023 06:00
Yellowstone Foto:
Kevin Costner stvárňuje v seriáli Yellowstone hlavnú postavu Johna Duttona.
debata
Nikdy nehovor nikdy, Tomáš Maštalír, Tereza Kostková Čítajte aj Režisér Klamstva nakrútil nový film. Do hlavnej úlohy obsadil opäť Tomáša Maštalíra

V uplynulom roku sa stal kráľom televíznych ratingov v USA seriál Yellowstone, v ktorom hviezdi Kevin Costner. Premiéru piatej série si pozrelo 13. novembra viac ako 16 miliónov divákov, čo pohodlne stačilo na prvé miesto. Štrnásťdielna séria bola rozdelená na dve časti, prvých osem epizód malo premiéru na jeseň minulého roka, zvyšných šesť bude uvedených túto jeseň. Seriál scenáristu a showrunnera Taylora Sheridana je od piatej série dostupný na streamovacích službách Paramount+ a SkyShowtime, predtým bol dostupný na Amazon Prime Video.

Napriek úspechu spoločnosť Paramount oznámila, že seriál sa skončí piatou sériou. Správa o konci nakrúcania prišla len pár dní po oznámení, že kevin Costner sa po 19. rokoch s manželstva s manželkou Christine rozvádza.

Duna Čítajte aj Najlepšie sci-fi posledných rokov ponúkne záver: Prvé zábery vyzerajú úchvatne
Kevin Costner stvárňuje v seriáli Yellowstone... Foto: Paramount Network
Yellowstone Kevin Costner stvárňuje v seriáli Yellowstone hlavnú postavu Johna Duttona.

0scarový herec novou hviezdou seriálu

Dôvodom ukončenia nakrúcania sú spory medzi Costnerom a scenáristom Sheridanom o dátumoch natáčania. Podľa portálu Deadline mal Costner požadovať, aby pracoval len jeden týždeň na šiestich epizódach, ktoré uzatvárajú piatu sériu.

Kevin Costner stvárňuje v seriáli Yellowstone... Foto: Paramount Network
Yellowstone Kevin Costner stvárňuje v seriáli Yellowstone hlavnú postavu Johna Duttona.
Matka Čítajte aj Jennifer Lopez mení žáner. Končí s romantikou, v novom filme sa premení na chladnokrvnú vrahyňu

Štúdio malo odmietnuť Costnerov návrh a pripravovať sa na pokračovanie s novou hviezdou seriálu. Mal by sa ňou stať Matthew McConaughey, ktorý o projekte so štúdiom rokuje. Očakáva sa, že sa k nemu pripoja aj niektoré zo súčasných tvárí seriálu. Nová séria bude dostupná na Paramount+.

Herec Matthew McConaughey na zábere z roku 2019. Foto: SITA/AP, Willy Sanjuan
Texas McConaughey Herec Matthew McConaughey na zábere z roku 2019.

Zatiaľ nie je jasné, či už boli dokončené všetky zostávajúce časti Yellowstone, ktoré majú mať premiéru v novembri. Vzhľadom na prebiehajúci štrajk scenáristov sa dátum môže zmeniť. Známe nie je zatiaľ ani to, či Sheridan píše scenáre pre pokračovanie série a kde sa bude odohrávať.

Hollywood Čítajte viac V Hollywode sa štrajkuje. Ohrozené sú nové seriály pre televízie aj streamovacie platformy

Sheridan má s Paramountom exkluzívnu zmluvu, na základe ktorej vyvíja rad ďalších seriálov, vrátane novinky Tulsa King so Sylvestrom Stalloneom v hlavnej úlohe. Premiéru už mal prequel Yellowstoneu nazvaný 1923, v ktorom si zahrali Harrison Ford a Helen Mirren. Pokračovať bude aj druhou sériou.

Seriál Yellowstone mal preméru v júni 2018. Sheridan ho povôdne ponúkol HBO, ale ten ho odmietol. Spoločnosť Paramount prikývla na natočenie prvej série s desiatimi epizódami a hneď po premiére oznámila, že seriál bude pokračovať v ďalšej sérii a potom ďalšej, až sa dopracovala k aktuálnej piatej.

Seriál predstavuje to najlepšie a najhoršie z Ameriky. Sleduje dysfunkčnú rodinu Duttonových, ktorá ovláda najväčší ranč v Montane v Spojených štátoch, a ich neustále konflikty so susedmi pozdĺž spoločných hraníc – s indiánskou rezerváciou, národným parkom a stavebnými developermi. Kevin Costner stvárňuje hlavnú postavu Johna Duttona III, ovdoveného patriarchu šiestej generácie rodiny Duttonovcov, ktorý sa stal guvernérom Montany. V retrospektívach z 90. rokov stvárňuje jeho mladšiu verziu Josh Lucas.

Rekapitulácia prvých štyroch sérií seriálu Yellowstone:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Matthew McConaughey #Yellowstone #Kevin Costner #Paramount+ #SkyShowtime