Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najdrahší seriál sveta rozdelil fanúšikov! Pán prsteňov zlomil rekordy, prišla však tvrdá kritika

Presne pred týždňom streamovacia služba Amazon Prime Video odštartovala vysielanie svojej novej vlajkovej seriálovej lode. Pán prsteňov: Prstene moci má na konte rekord v sledovanosti, no kritiky sa rôznia.

09.09.2022 06:00
pán prsteňov, Foto:
Hejteri sa naplno prejavili a zniesli pod čiernu zem prvé dve epizódy Pána prsteňov.
debata

Kým odborná kritika prvé dve epizódy ospevuje, vyzdvihuje neuveriteľné vizuálne efekty, kostýmy, scenérie, ale veľký potenciál do budúcnosti. Laickí diváci nenechali na Pánovi prsteňov nitku suchú. Prišli výčitky, že nový seriál nemá nič spoločné s kultovým dielom J.R.R. Tolkiena okrem toho, že si tvorcovia požičali vybrané postavy a prostredie, kde sa odohráva. Nepáčilo sa im ani tempo epizód. Prvé dve zverejnené časti mali dokopy viac ako dve hodiny, počas ktorých, sa podľa nich, dokopy nič nestalo okrem dlhých dialógov a zopár náznakov, o čom najdrahší seriál bude.

kriminálka kraj, Čítajte aj Jojka a jej nový seriál: Totálny kontrast! Snaha o prémiový obsah s očividnými chybami

Na známom hodnotiacom portáli si Prstene moci od kritikov vyslúžili mimoriadne slušné skóre na úrovni 84%. Avšak diváci boli nemilosrdní! Seriál posunuli k hranici tvrdého prepadáka iba s 39%. Zostáva len dúfať, že si Pán prsteňov skóre vylepší v najbližších týždňoch, keď postupne budú zverejnené všetky časti osemdielnej prvej série. Tvorcovia avizujú, že kamery sa znova rozbehnú. Druhá séria sa začne nakrúcať už v najbližších týždňoch.

richard dírer, Čítajte rozhovor Moderátor Dírer z ta3: O čom by som sa bavil s extrémistami? To by museli mať nejaký program

Každopádne zvedavosť bola silnejšia! Sledovanosť prvých dvoch častí zlomila všetky doterajšie rekordy streamovacej služby Amazon Prime Video. Začiatok novej cesty do Stredozeme videlo 25 miliónov divákov po celom svete. Podľa streamovacej platformy Amazon Prime je to jej rekord v sledovanosti seriálu za prvý deň.

Takto vyzerá seriálový Pán prsteňov! Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Záber z prvej série seriálu Pán prsteňov:...

Prvé dve epizódy uviedol Amazon Prime v piatok večer v 240 krajinách a oblastiach zároveň, zvyšných šesť epizód zverejní vždy po jednej v nasledujúcich šiestich týždňoch. Platforma nespresnila, či do počtu divákov zahrnula len tých, ktorí videli celé diely alebo aj tých, ktorí sa pozerali len na ich časť.

hokus pokus, Čítajte aj September na Disney+: Obrovská nálož premiérového obsahu! Budete nadšení!

„Je prirodzené, že Tolkienove príbehy – patria medzi najobľúbenejšie všetkých čias a mnohí považujú za skutočný pôvod fantasy žánru – nás priviedli k tomuto hrdému momentu,“ uviedla vo vyhlásení šéfka Amazon Studios Jennifer Salke. „Som vďačná našim showrunnerom J.D. Payneovi a Patrickovi McKayovi, výkonnému producentovi Lindsey Weber, hercom a štábu, za ich neúnavné spoločné úsilie a bezhraničnú tvorivú energiu. A práve tie desiatky miliónov fanúšikov, ktorí sú jasne takí zapálení pre Stredozem ako my, sú naším skutočným meradlom úspechu.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon Prime Video #Pán prsteňov: Prstene moci