Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Úspešné Kukačky dostanú pokračovanie. ČT nakrúca druhú sériu, práva kúpila aj RTVS

RTVS siahla po seriálovom hite ČT. Vysielať ho bude na jeseň.

03.08.2022 06:00
KukačkyII Foto:
Marek Adamczyk a Marta Dancingerová sa budú v pokračovaní seriálu Kukačky vyrovnávať s tým, čo sa im stalo.
debata
Ľuboš Machaj Čítajte aj Nový šéf RTVS bude rozhodovať aj o osude týchto programových noviniek

Hitom Českej televízie sa stal v prvej polovici roka minulého roka dramatický seriál Kukačky. Priniesol príbeh mladého manželského páru z malého mesta, ktorý zistí, že v pôrodnici došlo k zámene novorodencov a ich vlastný syn nie je ich. V prvej sérii sa diváci dozvedeli, ako to bolo s výmenou novorodencov a odkryli sa tajomstvá miestnych obyvateľov z minulosti.

Druhá séria priamo nadviaže na prvú

Príbeh už dostáva svoje pokračovanie. Česká televízia nakrúca nových 13 dielov, ktoré uvedie na obrazovky v budúcom roku. Dej priamo nadväzuje na záverečný diel prvej série, kedy došlo k rozuzleniu zápletky, kto môže za zámenu detí v pôrodnici.

V pokračovaní sa tvorcovia opäť držia témy rodičovstva. Tereza s Martinom sa však presťahujú blízko domu Karla a Oľgy, aby sa páry mohli vídať s oboma synmi.

zväčšiť Sabina Remundová a David Novotný v seriáli... Foto: ČT
Kukačky II Sabina Remundová a David Novotný v seriáli Kukačky. Česká televízia už natáča druhú sériu.

„Tentokrát budeme sledovať rodiny, ako sa vyrovnávajú s tým, čo sa im stalo. Hlavní protagonisti budú bývať oproti sebe a nebude núdza o vypäté situácie, ktoré, samozrejme, primerane doplní humor,“ prezrádza producent a spoluautor námetu Filip Bobiňski.

Nové časti sa v týchto dňoch nakrúcajú v Hradových Střimelicích a na ďalších miestach v okolí Prahy pod vedením režiséra Bisera Arichteva.

druhá šanca, sestričky, nemocnica, Čítajte viac Pochválite slovenské televízie? Začína sa voľba najlepšieho seriálu sezóny

Známe postavy doplnia nové tváre

„To, že bude mať prvá séria taký úspech, som nečakal a veľmi ma to potešilo,“ hovorí herec Marek Adamczyk. V druhej sérii nechýbajú ani ďalší predstavitelia hlavných postáv z prvej série, ako Marta Dancingerová, Sabina Remundová a David Novotný, ani detskí protagonisti Theo Schaefer a Viktor Sekanina. Známe tváre doplnia nové postavy stvárnené Janou Kolesárovou, Martinom Písaříkom alebo Luciou Žáčkovou.

zväčšiť V pokračovaní seriálu Kukačky nechýbajú... Foto: ČT
Kukačky II V pokračovaní seriálu Kukačky nechýbajú predstavitelia hlavných postáv z prvej série.

Po úspešných seriáloch ČT siahli RTVS aj Markíza

Prvá séria patrila medzi najúspešnejšie projekty Českej televízie. Získala dve nominácie na Českých levoch a Cenu české filmové kritiky. ČT1 ju vysielala na začiatku roku 2021 v piatkovom prime-time. Kukačky si pravidelne pozrelo až 1,6 milióna divákov v univerzálnom publiku 15+ a dosahovali podiely na trhu okolo 36 %. Úspech si pripísali aj v komerčnej cieľovej skupine mladších divákov 15–54, kde sa držali nad 30 percentnou hranicou.

Po úspešnom českom seriáli siahla aj RTVS, ktorá zakúpila práva na dva roky. Prvú sériu uvedie už na jeseň toho roku. Pôjde tak už v krátkom čase o druhý projekt Českej televízie, po ktorom RTVS siahla. Aktuálne vysiela Ochrancu s Lukášom Vaculíkom v úlohe školského ombudsmana, ktorý mal premiéru na obrazovkách ČT na jeseň 2021. Markíza si zvolila rodinný seriál Špunti na cestě, ktorý zaradila do letnej programovej štruktúry.

seriál Dobré správy Čítajte aj Aké sú vzťahy televíznych hviezd, keď sa vypnú kamery? Nový seriál ukáže, čo diváci nevidia

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Česká televízia #Kukačky #české seriály