Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Prvá séria bola senzácia a čo druhá? Netflix to tentokrát poriadne pokašľal

Verdikt

Vyzerá to tak, že Bridgerton sa stal obeťou vlastného úspechu. Býva už zvykom, že akonáhle sa dostaví svetový megaúspech, tvorcovia sú tlačení robiť nové epizódy, aby sa stali prístupnejšie pre čo najväčšie možné publikum. A to po poriadne pikantnej prvej sérii nebolo možné. Ako dobrý príklad poslúži Hra o tróny. Kým prvé série boli fantastické, minimálne posledné dve, ktoré už lomcovali celým svetom očividne zaostávali za svojimi predchodkyňami a tvorcovia sa viac sústredili na bombastické efekty ako na samotný príbeh.

Pri Bridgertone je to o to väčší problém, že tvorcovia zložili nohu z plynu už pri druhej sérii, pričom plány hovoria o siedmich až ôsmich sezónach. Už teraz je schválená tretia a štvrtá sezóna a dokonca spin-off seriál. Ak si chce Netflix do budúcnosti zabezpečiť úspech tohto formátu, bude musieť v ďalších sériách pridať to, čo diváci očakávajú. Druhá séria ešte profituje z úspechu jednotky. Diváci sa húfne vrhajú na nové časti, lebo sú zvedaví. No s pribúdajúcimi sériami už budú opatrnejší. Ak sa sklamú aj v tretej, streamovací gigant bude mať zamiesené na problém.

New amsterdam, Čítajte aj Nepríjemný šok: Obľúbený lekársky seriál, ktorý si obľúbili aj Slováci, končí!

Žiaľ, druhá séria bola ako celok sklamaním. Z rafinovaného príbehu zostal iba bezzubý tieň, ktorý však výborne poslúžil ako skvelá oddychovka na víkend. No divák veľmi rýchlo zabudne, čo sa vlastne v príbehu (ne)stalo. Bolo vidno, že Netflix doprial seriálu vyšší rozpočet, čo sa odrazilo na vizuálnych efektoch, kulisách, kostýmoch. V tomto smere Bridgerton nesklamal. Bolo to farebné, veľkolepé, našľahané ako trojposchodová torta. Lenže táto vata nezakryla ten najväčší problém – zle uchopenú hlavnú zápletku. Snáď ďalšie série prinesú nápravu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Bridgerton