Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Epické, dychberúce, dokonalé! Od tejto minisérie sa nič iné nedá očakávať

Streamovacia služba Disney+ v máji prinesie výnimočný seriálový kúsok, ktorý bude splneným snom každého fanúšika Star Wars.

28.03.2022 07:00
star wars, Foto:
Už koncom mája dorazí miniséria s názvom Obi-Wan Kenobi.
debata

Nie je tajomstvo, že gigant Disney si načas dal oddych od filmov z tohto filmového univerza. Dôvodom je rozporuplne prijaté snímky novej generácie, ktoré vznikli. Najviac negatívnych ohlasov si „užila“ Epizóda IX., ktorá mala za úlohu epicky uzavrieť celú ságu. Úplne sa tak nestalo. S rozmachom streamovacej platformy Disney+ a čoraz väčšieho tlaku na tvorbu pôvodného a najmä originálneho obsahu začali vznikať Star Wars seriály, či už hrané alebo animované.

ultimátum, ján koleník, Čítajte aj Konečne je tu niečo, čo slovenská tvorba roky potrebovala! Jojka nakrútila svoj top seriál

V nasledujúcich rokoch ich bude pribúdať, ale Hviezdne vojny by sa mali vrátiť aj na strieborné plátna. Doteraz boli seriály vo väčšej miere prepojené s filmami, no priestor dostali nové postavy, nové príbehy, ktoré vypĺňali medzery hlavnej ságy.

Už koncom mája to všetko mení. Už pred niekoľkými rokmi dostala zelenú ambiciózna miniséria, ktorá bude vzácnym doplnkom filmov. A je splneným snom každého skalného fanúšika. K divákom mieri príbeh o Obi-Wan Kenobim. Do projektu sa vrátili aj pôvodní herci, teda Evan McGregor alias legendárny Jedi, ale aj Hayden Christensen ako Darth Vader. Nie je tajomstvom, že obaja herci si postavy veľmi obľúbili a bojovali o to, aby tento seriál vznikol.

Michal Kollar Čítajte rozhovor Ultimátum má viac trikov ako prvý Pán prsteňov, hovorí režisér Michal Kollár

Miniséria Obi-Wan Kenobi sa dejovo bude odohrávať medzi Epizóda III. a IV. Obi-Wan po páde Jediov a nástupu Dartha Vadera žije v exile na planéte Tatooine, kde dohliada na malého Luka Skywalkera, aby ho jeho diabolský otec nikdy nenašiel. Ubehlo už desať rokov od ikonického súboja, keď sa Anakin Skywalker premenil na Vadera. Lenže tvorcovia sa rozhodli príbeh týchto dvoch postáv poriadne rozvinúť a obohatiť. Nový seriál sľubuje filmové spracovanie, dokonalé efekty, hutný príbeh a dokonca viaceré strety medzi niekdajšími najlepšími priateľmi.

New amsterdam, Čítajte aj Nepríjemný šok: Obľúbený lekársky seriál, ktorý si obľúbili aj Slováci, končí!

Galaxii vládne tvrdou rukou Darth Vader a je silnejší ako kedykoľvek predtým. Obi-Wan Kenobiho čaká nečakané dobrodružstvo, keďže Inkvizítor má za úlohu nájsť posledných Jediov a zabiť ich. On ako jeden z posledných preživších preto musí opustiť púštnu planétu a tomuto zabrániť. Netuší však, že sa opäť stretne zoči-voči so svojim učencom a jeho najväčším sklamaním.

Disney+ zverejnilo už aj prvý teaser trailer a už pri ňom poskočilo všetkým fanúšikom Star Wars srdce. Očakáva sa aj príchod plnohodnotného traileru a ten určite spôsobí veľký „poprask“!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Star Wars #Disney+ #seriál Obi-Wan Kenobi