Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Konečne je tu niečo, čo slovenská tvorba roky potrebovala! Jojka nakrútila svoj top seriál

Miniséria, ktorú má pod palcom režisér a producent Michal Kollár, ukázala komplexné zápletky s veľkým množstvom postáv, ktoré sú však plnohodnotnou súčasťou skladačky. Hoci spočiatku, najmä po prvej epizóde, môžu pôsobiť nesúrodo, všetko sa neskôr ukáže. Rafinovanosť scenára postupne a tvrdo ukážu agendu každého jedného charakteru. Zvláštnosťou je, že každá postava má za ušami, čo len podčiarkuje atraktivitu výsledku. Zabudnite na prvoplánové rozdelenie na kladné a záporné postavy.

Jojkárska miniséria Ultimátum Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Záber z minisérie Ultimátum.

V hlavnom meste sa začína summit predstaviteľov V4, ktorého témou je posilnenie spolupráce armád regiónu. Policajný vyjednávač Daniel (Ján Koleník), trpiaci spánkovou depriváciou po náročnej niekoľkodňovej šichte, ktorá ho takmer stála zdravý rozum a kariéru, sa konečne vracia domov. Namiesto odpočinku ho však čakajú ešte vyčerpávajúcejšie turbulencie. Všetko spustí nevinný telefonát s tehotnou priateľkou Lenkou (Ester Geislerová), ktorej rutinná návšteva nemocnice sa zmenila na nečakanú rukojemnícku drámu.

Bývalý vojenský expert na výbušniny Korňan (Milan Bahul) odrezal od sveta celé krídlo kardiochirurgie! Rukojemníkom nie je žiadny náhodný civilista, ale samotný minister obrany Podhradský (Sväťo Malachovský), ktorý má počas summitu podpísať strategické dokumenty na nákup leteckej techniky. Korňanov spontánny plán bol jednoduchý. Uniesol ministra a vyhrážkami a mučením ho chcel prinútiť povedať pravdu o vyšetrovaní pádu vojenského lietadla, ktoré pilotoval Korňanov syn.

New amsterdam, Čítajte aj Nepríjemný šok: Obľúbený lekársky seriál, ktorý si obľúbili aj Slováci, končí!

Lenže jednoduchý plán sa skomplikoval v okamihu, keď minister počas „vypočúvania“ skolaboval. Pre Korňana má Podhradský cenu iba živý, preto ho expresne dopravil do nemocnice, v ktorej sa v rovnakom čase nachádza aj Danielova žena. Daniel, ktorý sa na mieste objavil v podstate náhodou a mimo pracovného plánu, sa rýchlo stáva jedinou spojkou s únoscom.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #Ján Koleník #seriál Ultimátum #televízna sezóna 2021/2022