Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Netflix posunul latku na dno: Keď seriál nemá čo ponúknuť, príde prvoplánový sex

Keď je príbeh prázdny, treba ho naplniť sexom

Príbeh seriálu Sex/Life ukazuje príbeh Billie (Sarah Shahi). Na prvý pohľad usadenej mladej ženy, ktorá žije v idylickom vzťahu s manželom Cooperom (Mike Vogel), v krásnom domčeku na predmestí s bielym plotom a ukážkovou záhradou. Má dve malé deti, okolo ktorých sa točí celý vesmír. Lenže… Billie má za sebou poriadne bujarú minulosť. Len desať rokov dozadu bola, prirodzene, mladou nevybúrenou študentkou psychológie, ktorá býva so svojou najlepšou priateľkou Sashou (Margaret Odette) a užívajú si New York plnými dúškami. A to poriadne plnými. Majú šťastie, že sú najlepšími študentkami v ročníku, takže si môžu dovoliť nespútaný život plný zábavy, alkoholu a, samozrejme, sexu.

and just like that, sex v meste, Čítajte aj Nový Sex v meste pozná dátum premiéry! Je to skôr, ako mnohí očakávali

V tom čase sa stretáva s jej osudovým mužom Bradom (Adam Demos). Bohatý hudobný producent vtiahne Billie ešte viac do víru veľkomesta. Spoločne nasávajú netradičné zážitky, ktoré zažije len málokto. A k tomu ten sex. Priťahuje ich to k sebe ako magnety. Keď však dôjde na otázky praktického života sú to rozdielne typy. On sa bojí vzťahov, jeho problémy pramenia z rozvrátenej rodiny a katastrofálnych a toxických vzťahov s nevlastným otcom. Ona túži po idylke a normálnom živote a občasnom vyhodení si z kopýtka.

Hlavná hrdinka je úplná katastrofa.... Foto: Netflix
sex/life Hlavná hrdinka je úplná katastrofa. Scenáristicky podvýživenú postavu dopĺňa katastrofálny herecký prejav.

Pred rokmi ich vzťah, pochopiteľne, príde k svojmu nepeknému koncu. Rozchod bol bolestivý. Billie sa následne sústredila na svoje štúdium a budovanie si praxe. Našla si manžela a získala všetko, čo chcela. Cooper je ideálny muž. Milý, dobrosrdečný, milujúci ženu a deti. Šikovný obchodník, ktorý dokáže všetkých zabezpečiť aj materiálne. Všetci môžu žiť rozprávkovým životom. Lenže pre Billie je to akosi málo. Niečo jej v živote chýba. Tá povestná iskra…a začne fantazírovať o svojej minulosti. Aby toho bolo málo, všetko si to zapisuje do svojho denníku, ku ktorému sa – neprekvapujúco – dostane jej manžel.

hbo max, hbo, Čítajte aj Slovensko čaká revolúcia v sledovaní televízie! Poznáme detaily príchodu gigantu HBO Max

Toho začnú trápiť manželkine myšlienky. Najprv jej chce dopriať všetko to, o čom sníva. Lenže nestačí to. Svoju osobnosť nevie prekročiť. Z dobrej myšlienky vzniká zúfalstvo, následne trhliny vo vzťahu, podozrenia z nevery a nakoniec nevyhnutá konfrontácia. Navyše Brad sa vráti do života Billie po desiatich rokoch a začne sa hra na mačku a myš. Billie bojuje sama so sebou. Nesmierne ju to priťahuje k jej ex-priateľovi. Ten tvrdí, že sa zmenil a je pripravený dať svojej láske všetko to, po čom túži. Ona je rozpoltená. Cooper bojuje o manželstvo, ktoré sa mu rozsypáva pod rukami. Z nedorozumení vznikajú veľké hádky a to, čo si nikto nechce pripustiť – nezvratný koniec…

Príbeh hovorí o žene, ktorá má dokonalú rodinu,... Foto: Netflix
sex/life Príbeh hovorí o žene, ktorá má dokonalú rodinu, no to jej nestačí. Rada spomína na svoje bujaré časy mladosti.

Extrémne otravná hlavná postava

Sex/Life prináša osem epizód plných nahoty, nespútaného sexu, rôzneho pohľadu na vzťahy. A to je asi tak všetko. Herecky to nie je rozhodne žiadna výhra. Hlavná postava Billie je extrémne otravná. S pribúdajúcim epizódami sa prakticky nedá vystáť. Celé je to o to úsmevnejšie, že je to psychologička a mala by si so svojimi emóciami hravo poradiť. Ona robí presný opak. Je to nevyspelá neriadená strela, ktorá neskutočne lezie na nervy. Obsahovú prázdnotu preto tvorcovia „zabalili“ do kontroverzného vyobrazenia.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #oseriáloch #seriál sex/life