Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dibákovou sa to neskončilo: Spravodajstvo Jojky opúšťa ďalšia dlhoročná stálica

Z obrazoviek zmizne ďalšie známe meno.

30.04.2024 13:44
debata (4)

Spravodajstvo Jojky opúšťa reportérka Júlia Zelenková, ktorá pôsobila v televízii od roku 2008, píše portál Aktuality.sk. Pôsobila v redakcii Krimi Novín, ale bola súčasťou aj denného spravodajstva a aj hlavnej spravodajskej relácie. Venovala sa témam justície, súdom, ale aj domácej politike.

Júlia Zelenková. Foto: TV JOJ
júlia zelenková, Júlia Zelenková.
lukáš machala Čítajte aj Nepovažujem za podložené, že Zem je guľatá, tvrdí Machala. Hovorilo sa o ňom, že má byť riaditeľ RTVS

Je to ďalší odchod v krátkom čase. Pred niekoľkými týždňami dala zbohom Jojke Jana Krescanko Dibáková. Rozbuškou mali byť problémy pri výrobe politickej diskusie Na hrane, ktorú televízia musela začiatkom marca operatívne zrušiť. Tvorcovia nevedeli zabezpečiť účasť vybraných politikov v štvrtkovej večernej diskusii.

Ilustracne foto kino CINEMAX Čítajte aj Veľké hviezdy z Hollywoodu na Slovensku: V Bratislave sa pohybujú v utajení

„Dnes reláciu Na hrane TV JOJ neuvidíte. Portfólio koaličných zástupcov sa nám dramaticky zúžilo. A budem ešte otvorenejšia – istý politik istej strany mi včera otvorene povedal „nebudeme k Vám chodiť, lebo u vás politicky nič nezarobíme“," napísala vtedy moderátorka na sociálnej sieti.

Ako píše ďalej, ochota politikov diskutovať v štandardných médiách sa znižuje: „Už celé týždne je neuveriteľne náročné vyskladať zostavu hostí tak, aby sme vôbec vedeli vysielať. Dezinfoscéna politikom ponúka široké možnosti bez nepríjemných otázok.“

Robert Fico / Tomáš Taraba / Čítajte aj Taraba si kopol do Slnka v sieti: Slzy Čaputovej boli na smiech, RTVS neslúži ľuďom, tvrdí

Možné dohady sa napokon stali realitou po prezidentských voľbách, keď Dibáková oficiálne potvrdila svoj koniec po 22 rokoch pôsobenia v médiách.

Následne dnes už bývalá moderátorka nešetrila kritikou voči bývalému zamestnávateľovi. V reportáži ČT24 naznačila, že novinári čelia tlakom pri práci. „Ja som sa jednoducho prestala stotožňovať s politickým spravodajstvom televízie Joj a jeho smerovaním. Je ho už na obrazovkách viditeľne menej,“ povedala na rovinu Dibáková.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ