Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Henrich Krejča po odchode z Markízy nezaváhal: Lukratívnu prácu našiel mimo médií

Krejča získal túto pozíciu na základe výberového konania.

18.04.2024 09:36
Henrich Krejča Foto:
Henrich Krejča
debata (2)

V televízii Markíza pôsobil 27 rokov, jeho cesta tam sa skončila tesne pred Vianocami. Teraz Nový čas informoval, že je z neho nový vedúci Úradu Slovenskej akadémie vied (SAV).

Informuje tom webová stránka sav.sk s dodatkom, že Krejča získal túto pozíciu na základe výberového konania. Predseda SAV ho vymenoval do funkcie 15. apríla 2024.

Zuzana Dolinková Čítajte viac Aká krajina, taká zúbková víla: Dolinková zrušila zubné benefity, internet jej to oplatil vtipmi

„Pri rozhodovaní výberovej komisie zavážili najmä manažérske schopnosti uchádzača, skúsenosti s finančným riadením, jeho ľudskosť a empatia a v neposlednom rade záujem o vzdelávanie a vnímanie potreby vzdelávania spoločnosti. Nezanedbateľným dôvodom pri výbere bola aj snaha zaviesť moderné prvky do riadenia inštitúcie,“ konštatoval Pavol Siman, člen Predsedníctva SAV a člen výberovej komisie.

„Vítam pána Krejču medzi nami a želám mu veľa energie a šťastia pri dosahovaní cieľov nášho úradu,“ povedal predseda SAV, Pavol Šajgalík.

Nečakaný koniec v Markíze

Dlhoročný šéf spravodajstva a publicistiky Henrich Krejča sa rozhodol pre odchod z televízie Markíza tesne pred Vianocami. „Henrich venoval Markíze na súčasnej pozícii viac ako desať rokov a po uvážlivej diskusii sme sa s Henrichom zhodli, že je ten správny čas posunúť sa ďalej. Henrichovi úprimne ďakujeme a prajeme mu všetko najlepšie v jeho ďalšom pôsobení. S cieľom zabezpečiť plynulý prechod a kontinuitu sme sa dohodli, že u nás zotrvá do konca roka,” dodal k pôsobeniu Krejču generálny riaditeľ TV Markíza Peter Gažík.

„Dnešné rozhodnutie prichádza po mesiacoch diskusií s Petrom, ktorý mi preukázal veľkú flexibilitu a otvorenosť. V Markíze som prežil krásnych takmer 27 rokov života, je to skvelá televízia a želám jej všetko dobré a veľa úspechov,“ uviedol Henrich Krejča.

Expl0ited Čítajte viac RTVS prelomila mlčanie: Rázne sa postavila za svojho moderátora, odsúdila hejtovanie

Na poste ho nahradil Michal Kratochvíl, šéfredaktor spravodajstva TV Nova. „Michalove skúsenosti v televízii a online médiách budú prínosom pri riadení a vedení nášho tímu. Vďaka jeho dlhoročnému pôsobeniu ako šéfredaktora v TV Nova disponuje predpokladmi, ktoré ho predurčujú v tejto novej role uspieť,” dodal Peter Gažík k jeho vymenovaniu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #personálne zmeny #TV Markíza #Henrich Krejča