Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Spotify riskuje priazeň zákazníkov. Opäť zdražuje, takto vyzerajú nové ceny

Týkajú sa zmeny aj Slovenska a aký bude ich dopad?

05.04.2024 12:31
Spotify, audioknihy, hudobné predplatné Foto:
Spotify už ponúka aj audioknihy.
debata

Spotify, jedna z najväčších hudobných streamovacích platforiem na svete, sa chystá opäť zvýšiť ceny svojho predplatného. Tento ťah zasiahne niekoľko významných trhov vrátane Spojených štátov amerických, Austrálie, Veľkej Británie a Pakistanu. Avšak otázka, ktorá zostáva nezodpovedaná, znie: týkajú sa zmeny aj Slovenska a aký bude ich dopad?

Podľa informácií od agentúry Bloomberg sa očakáva, že individuálne predplatné by sa mohlo zvýšiť o 1 dolár a predplatné pre rodinu dokonca o 2 doláre. Na Slovensku by sme teda v prípade implementácie tohto zvýšenia cien mohli očakávať zdraženie o približne 1 až 2 eurá.

J. K. Rowlingová Čítajte viac Teším sa, že budem zatknutá. J.K. Rowlingová kritizuje nový zákon, ktorý má chrániť transrodových ľudí

Plánované zmeny sa očakávajú na hlavných trhoch už v apríli. Treba tiež pripomenúť, že ceny mesačného predplatného Spotify sa zvyšovali aj pred necelým rokom. Hlavným dôvodom tohto kroku je snaha spoločnosti Spotify vyrovnať náklady spojené s rozšírením svojej ponuky o audioknihy. Od minulého októbra majú členovia prémiového predplatného na vybraných trhoch prístup k 15 hodinám audiokníh mesačne bez ďalších poplatkov.

Okrem toho spoločnosť plánuje zaviesť samostatné predplatné pre tých, ktorých audioknihy nezaujali. V USA by malo toto predplatné stáť 10,99 dolára a zahŕňať hudbu a podcasty.

Hoci Spotify zatiaľ nezverejnilo oficiálne informácie o blížiacich sa úpravách cenníka, očakáva sa, že tak urobí už čoskoro. Bude zaujímavé sledovať, ako budú zákazníci reagovať na rozšírenie ponuky o audioknihy a či budú ochotní za ne zaplatiť viac.

Otázka, ktorá trápi slovenských používateľov, je, či sa zvýšenie cien dotkne aj nás. Zatiaľ nie je potvrdené, či bude Slovensko zahrnuté do plánu zvýšenia cien. Avšak, keďže Spotify ponúka audioknihy aj na slovenskom trhu, je možné, že sa zdražovanie dotkne aj Slovákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spotify