Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Fico: Médiá sa musia zamyslieť nad kvalitou politických relácií. Po Markíze má problémy ďalšia televízia

Fico ostro zareagoval na štvrtkovú kauzu okolo TV JOJ.

11.03.2024 13:15
Robert Fico Foto: ,
Robert Fico

Premiér Robert Fico pokračuje vo svojich kritických vyjadreniach voči novinárom. Najnovším dôvodom bolo vyjadrenie moderátorky Janky Krescanko Dibákovej, ktorá v statuse na sociálnej sieti Facebook povedala, že sa štvrtková relácia politickej diskusnej relácie Na hrane neuskutoční. Dôvodom bolo, že má čím ďalej tým väčší problém dostať do diskusnej relácie hostí.

„Portfólio koaličných zástupcov sa nám dramaticky zúžilo. A budem ešte otvorenejšia – istý politik istej strany mi včera otvorene povedal “nebudeme k Vám chodiť, lebo u Vás politicky nič nezarobíme”,“ napísala Dibáková. Tvrdí, že politici majú často veľký problém čeliť kritickým otázkam, keďže dezinfoscéna im dáva nekritický priestor, kde sa môžu vyjadrovať bez oponenta.

Republika predstavila kandidátku do eurovolieb Čítajte viac NÁZOR: Republika predvádza šampionát v politickom a ľudskom pokrytectve: Lívia z Kulturblogu vs. Cifrová Ostrihoňová

„Smerujeme do situácie, ktorá je dlhodobo neudržateľná, kedy inštitút prázdneho kresla použijeme, ale nebudeme ho môcť použiť 5 alebo 10krát. Áno, komerčná televízia nemusí mať diskusnú reláciu, ktorá má s hosťami problém v každom volebnom období. Nemusíme diskutovať vôbec, len sledovať videá politikov a spindoctorov na sociálnych sieťach, hltať reči len tých svojich a nevystavovať politikov konfrontáciám – a voličov stretom s pravdou o tých “ich“," píše Dibáková. Hosťami relácie mali byť minister životného prostredia Tomáš Taraba zo SNS a predseda parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa z SaS

Na jej status reagoval aj premiér Robert Fico, ktorý tvrdí, že si za to Dibáková môže sama. „Moderátorka TV JOJ moderujúca politickú diskusnú reláciu Na hrane, ktorú mimochodom už nikto nepozerá, sa vysťažovala, že nevedela zohnať hostí do svojej relácie, a preto ju včera večer musela zrušiť. Samozrejme, že redaktorka si svoje zlyhanie vysvetlila po svojom. Všetci politici sú idioti, len ona je lietadlo,“ napísal Fico.

kino Čítajte viac Kto do kina môže ísť a kto má zákaz? Nová vyhláška ministerstva kultúry spôsobila poriadny zmätok

Podľa Fica sa majú novinári zamyslieť nad tým, ako vyzerá štruktúra ich relácie. „Redaktori, ako je pani Dibáková, by sa mali zamyslieť predovšetkým nad tým, kam dostali slovenskú žurnalistiku,“ tvrdí Fico s tým, že podľa neho sú slovenskí novinári zaujatí a prejavujú svoj svetanázor. „Tzv. mainstreamové média, medzi ktoré sa TV JOJ zaraďuje, sa budú musieť touto situáciou, ktorú spôsobili ich novinárski politruci zaoberať, ak nechcú, aby sa im úplne rozpadla štruktúra politických diskusií,“ píše Fico.

Už niekoľko mesiacov politici otvorene odmietajú komunikovať s niektorými médiami, spomedzi televízií mali problém s Markízou a kritizovali aj RTVS. Teraz prišla na radu aj TV Joj, je otázne, ako budú politici k pozvaniam od Dibákovej pristupovať v budúcnosti.

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #TV JOJ #TV Markíza #Na hrane